搬咗喺呢头附近一排,有次经过见到大灰熊厨房🐻见个名几可爱就行过去望下,原来系食私房菜黎架wo!! 一直心念念的想去试下!今晚唔想返屋企煮饭就落去试吓啦🍲😁🍴🐻粟米豆腐羹几好味㖞,个粟米羹啲豆腐都几滑添😃🐻小食凉拌青瓜好开胃嘅凉拌,青瓜冻冻地酸酸地几开胃!本身食唔觉得有辣未去到后尾有少少麻嘅味几调味下!🐻滑蛋炒虾仁🍤🍤唔好睇呢个滑蛋炒虾仁个样平平无奇,细心一睇之下,啲虾系超级大, 仲要啲大虾仁既数量少wo!!几大方下👍🏻份量足料!!!个蛋炒到好滑啱啱好😋yummy!!🐻黑醋黑豚肉呢个黑醋酸酸甜甜,超级开胃,佢个豚肉肉感好林好易咬!外面就酸甜兼脆卜卜皮,落咗酱汁个脆皮都冇林到,系即炒即上碟👍🏻热辣辣咁😋将军澳有间咁好食嘅私房菜唔错㖞,等我得闲多啲落嚟帮衬吓先!有下次😁🍱餐厅: 大灰熊厨房 (将军澳)🏫地址: 📌将军澳唐贤街23号帝景湾商场1楼34-35号舖#dinner#lunch #food #yummyfood #yummy #hk#foodshot#foodporn#hkfoodblogger#hongkongfood #lovefood#sharefood #eat #hkeat

🐻粟米豆腐羹
几好味㖞,个粟米羹啲豆腐都几滑添😃

🐻小食凉拌青瓜

🐻滑蛋炒虾仁

🐻黑醋黑豚肉

🍱餐厅: 大灰熊厨房 (将军澳)
🏫地址: 📌将军澳唐贤街23号帝景湾商场1楼34-35号舖

#dinner#lunch #food #yummyfood #yummy #hk#foodshot#foodporn#hkfoodblogger#hongkongfood #lovefood#sharefood #eat #hkeat #hkig #hkiger #ig#igfoodie #hkfood #hkfoodie #foodaholic #hkeats #私房菜#香港美食#将军澳#大灰熊厨房