2023-08-23
是日又入将军澳觅食,之前网上见过隐世私房菜推荐,决定都去尝下鲜,试一试大灰熊厨房。今晚试下二人套餐($228), 包括:✨小菜 X 2款✨汤或羹 X 1款✨白饭 X 2碗✨ 热饮 X 2杯🌟小菜:福花菜炒鸡杂好少有地方有鸡杂食,今天一见到就两眼发光,因为我好钟意食鸡肝😋 果然镬气十足,炒到好够味,同福花菜都几夹!下次再嚟,我要试虎皮椒炒鸡杂!🌟小菜:胜瓜云耳炒虾仁整体黎讲,小菜份量十足,配料有心机,令到色香味俱全。如果想食清清地,又多蔬菜,唔会咁肥腻,可以一试!🌟蕃茄肉片汤汤落足料煲,难得嘅系肉片唔会好硬,薄切,入口唔会太干,推荐!🌟椒盐粟米 $38见到好多款惹味小食,今次试下椒盐粟米,都几特别,估唔到入口夹带著粒粒粟米甜,椒盐味有得黎又唔会抢口,几正!饭后感:唔想同人逼,又想食风味小炒,大灰熊厨房一定岩晒你!系将军澳B出口,行过对面马路,向智能身份证条路直行就系了,都好方便易揾。
今晚试下二人套餐($228), 包括:
✨小菜 X 2款