2017-10-04 343 浏览
去开铜锣湾新 food court Festiva食野,系上海姥姥食左个蟹粉素鹅。一场嚟到,当然要食埋甜品先走啦~Festiva 有间食轻食嘅餐厅叫 Zakka Café除左有窝夫,班戟🥞等甜品,其实仲有burger🍔,意粉呢类主食。草根见到有呢轮大热嘅梳乎厘班戟,谂都唔谂就即时叫呢个。叫得呢班戟就预左要等,因为佢只可以即叫即整😝梳乎厘班戟•北海道牛乳雪糕 ($88)Soufflé pancake. maple syrup. mascarpone cream. Hokkaido Milk ice cream 班戟有3层,上枱叠得几高身,旁边配有一小球云呢拿雪糕,生果同糖浆。班戟够厚身,弹力几高好动L,口感松软但未至于系空气感💨草根姐妹其实反而中意呢款口感,好多人追求嘅空气感反而唔系我地杯茶🍵。唔好睇少佢,食完真系有饱肚感嫁,蛋香味🥚就唔好妄想有啦,但加埋糖浆🍯又真系几唔错😋雪糕好普通冇特别,唯一就系球雪糕真系太细啦,大球d会满足好多😂又估唔到Food court食到嘅梳乎厘班戟又唔错唔㖞!下次可以再嚟食下个Burger🤘🏻

Festiva 有间食轻食嘅餐厅叫 Zakka Café

草根见到有呢轮大热嘅梳乎厘班戟,谂都唔谂就即时叫呢个。

叫得呢班戟就预左要等,因为佢只可以即叫即整😝

梳乎厘班戟•北海道牛乳雪糕 ($88)

梳乎厘班戟•北海道牛乳雪糕
$88 (宵夜)