2019-11-20
近呢一两个月芝士奶盖疯摩全港 除咗几间特别出名嘅之外其实仲有好多小店嘅奶盖茶都好好饮㗎!而咁啱今日经过呢间新开嘅饮品店 见到呢度都有奶盖茶 就一于试吓先!虽然平时我钟意饮珍奶多啲 但呢度嘅奶盖茶佢哋话好出色就睇吓系咪真嘅先😏呢度位置于渣甸街内街 门口咁大 超易揾!呢度同平时嘅台式饮品店都一样有人气珍珠奶茶同其他特饮俾大家拣👍🏻•既然佢推介得咁就梗系要试吓佢哋嘅芝士蓝莓啦!-芝士蓝莓🥤-呢个奶盖茶嘅份量都几大杯 几正!另外大家饮嘅时候店员提提要45度角饮先系最好 因为可以同事品尝到奶盖同埋蓝莓沙冰嘅鲜味🤤而佢哋嘅奶盖都几滑几香芝士味 虽然有啲腻 但加埋入边嘅蓝莓冰沙 有水果嘅甜味中和返 成个感觉都几夹!👍🏻如果冰沙入边仲有少少粒粒新鲜嘅果肉咬下 好过瘾!🙈而我女朋友钟意饮水果茶所以佢就叫咗杯满杯西柚试!-满杯西柚🍊-饮品入边浸住咗大大块嘅西柚!另外饮落都几香先水果味 而且西柚有少少酸味 饮落好开胃!但建议大家可以嗌少甜或者半糖 因为本身都偏甜!总括嚟讲钟意试新野嘅你可以黎试吓 奶盖嘅水准都唔差!👍🏻下次试埋你嘅珍奶先😏
呢度位置于渣甸街内街 门口咁大 超易揾!
既然佢推介得咁就梗系要试吓佢哋嘅芝士蓝莓啦!
-芝士蓝莓🥤-
呢个奶盖茶嘅份量都几大杯 几正!
如果冰沙入边仲有少少粒粒新鲜嘅果肉咬下 好过瘾!🙈
而我女朋友钟意饮水果茶所以佢就叫咗杯满杯西柚试!
-满杯西柚🍊-
饮品入边浸住咗大大块嘅西柚!
另外饮落都几香先水果味 而且西柚有少少酸味 饮落好开胃!
但建议大家可以嗌少甜或者半糖 因为本身都偏甜!