MUTA系ATUM既姊妹舖,而舖头名就系ATUM既倒转,好似镜🪞既倒影咁,餐厅觉得可以比客人宁静咁从内到外思考,亦系一个放松既地方,配合埋木系🪵既装修风格,有大量绿色植物🌳,感觉柔和舒服,从改名、风格到野食都feel到佢地既用心,可能因为咁好受欢迎😂 目测出面排队既应该要等一个钟以上,令到小编更加想试下😂野食方面有唔同既mix & match, 特别啲之余几好食😋同精致,不得不赞👍🏻既系staff既态度,喺介绍菜式既时候有个经理会踎低就翻坐喺到既客人,讲解得好详细,亦好细心咁问我地有无食早餐🥣,如果就会推荐啲比较轻盈既菜式,亦会讲下当日其他食客既推介,真系几好~(5 😍 系满分,🤩系半分)寿喜烧牛肉蛋汁炖饭 🐮🍳🥘 - $168 (好味指数:😍😍😍😍🤩)呢个系好出名既fusion招牌菜😂 所以一黎就叫左~ 个汁有用到酱油、砂糖、甜料酒等黎调味,所以味道会比较香甜浓厚,有少少芝士🧀️既咸香又唔会漏,同时有翻risotto汁既creamy~ 牛肉🐮唔会好肥,全部切成薄片,口感几嫩滑软腍,份量几多又索晒个汁既味道,如果牛味🐮再浓啲就更加好~ 至于饭方面有唔少日式🇯🇵西餐既risotto🥘都会煮

(5 😍 系满分,🤩系半分)
寿喜烧牛肉蛋汁炖饭

呢个系好出名既fusion招牌菜😂 所以一黎就叫左~ 个汁有用到酱油、砂糖、甜料酒等黎调味,所以味道会比较香甜浓厚,有少少芝士🧀️既咸香又唔会漏,同时有翻risotto汁既creamy~ 牛肉🐮唔会好肥,全部切成薄片,口感几嫩滑软腍,份量几多又索晒个汁既味道,如果牛味🐮再浓啲就更加好~ 至于饭方面有唔少日式🇯🇵西餐既risotto🥘都会煮到腍啤啤同烂,但今次唔会浆口,有啲咬口又唔会太硬,上面仲有黎自日本🇯🇵既蛋黄🟡,有蛋汁既risotto口感更加creamy同埋香口啲,另外mix左少少蒜片🧄,多一层口感之余又有蒜🧄既酥香同清甜,整体味道唔错~
煎海老.蟹肉饼.熏辣蛋黄酱

煎海老.蟹肉饼.熏辣蛋黄酱 🦐🦀️🫓🟡🟢 - $208 (好味指数:😍😍😍😍🤩)
要赞既第一样野系摆盘好靓😍 普通餐厅会将食材就咁堆埋一齐,但呢到既present方法系分开三堆,中间既酱再用好似格仔既形式,绿黄相间🟩🟨真系几靓同精致~ 大虾🦐全部都已经好贴心咁剥左壳,肉质弹牙紧致,新鲜同煎得几香口,而个饼🫓都好足料,啖啖都食到一梳梳既蟹肉🦀️,味道鲜嫩清甜,唔会多粉,表皮香脆又唔会太厚~ 而酱就系用左Mustard🟨同wasabi🟩,未试过呢两种酱一齐食,感觉几特别,味道呛呛地同酸酸地,几刺激又唔会好辣,开胃惹味又可以提鲜,几正🤩 如果大虾🍤既鲜味再出啲同埋个蟹饼🦀️🫓可以实净啲就更加好
朱古力班戟.鲜果.枫糖鲜奶油

朱古力班戟.鲜果.枫糖鲜奶油 🍫🥞🍓🫐🍁🍯 - $118 (好味指数:😍😍😍😍🤩)
整体朱古力味🍫浓郁, 尤其系上面既朱古力酱🍫味道都好香浓,带有少少甘苦香味同沙沙地既质感,唔系几甜几高质,唔会好似好出面既朱古力酱🍫咁得个颜色同死甜~ 班戟🥞口感湿润软熟,切开中间仲系热辣辣既几好👍🏻 而且班戟🥞既粉浆有加埋可可粉,令到整体既朱古力味🍫再浓啲~
仲有酸酸甜甜既士多啤梨🍓、蓝莓🫐同红莓会清新啲,中和翻朱古力🍫有时漏漏地既感觉~ 旁边仲有啲cream,原本小编对于原味cream都无兴趣,但有就试左少少,估唔到几重奶味🥛,够冻同埋有枫糖🍁既缘故甜甜地,配埋个pancake🥞又几好食😋 如果个pancake个可可粉味同个酱一样就更加perfect~
血橙果粒茶

血橙果粒茶🩸🍊🍵 - $46 (好味指数:😍😍😍🤩)
呢一杯真系好适合打卡😂 颜色靓之余仲有唔少果肉,味道酸酸地又有啲特殊既蜜味,仲有啲红莓🍓既风味,几清新又可以消下济~ 不过略嫌淡左啲,如果果汁🍹既份量多啲就更加好~

好味指数:😍😍😍😍🤩
推介指数:😍😍😍😍🤩