2019-11-06 1634 浏览
最近香港开咗唔少热石牛扒专门店,仲带起咗食牛扒唔再系奢侈嘅事。今日同A姐去到长沙湾嘅牛极,呢度嘅牛扒主要嚟自美国、纽西兰同日本,分为唔同种类同唔同份量,再喺块火山石板上煎熟牛扒,而饭、沙律同日式牛肉汤都系无限添加,好抵食!无限添加:日式牛肉汤 + 沙律 + 饭喺自助售卖机拣完嘢食同揾埋位之后,即刻去自助区睇吓有咩食!日式牛肉汤一打开就有淡淡嘅牛肉味,仲有红萝卜、牛肉粒同洋葱,真材实料。椰菜沙律,新鲜爽口,加埋芝麻酱,非常开胃!仲有珍珠米白饭任装,送饭一流!牛肩肉牛肩肉连火山石板上菜,渣渣声,仲铺厨房纸,为免油四溅,大家仲可以喺自助区拎围裙。牛肉上菜嘅时候只有一成熟,大家可以根据自己嘅喜好,喺火山板上面烹调,就唔惊会太生,或者太熟。如果觉得热石板不够热,可通知店员更换。牛肩肉肉质乱画,入口一点也不韧,肉汁多到泻。A姐喜欢切成一粒粒,自制一口牛!牛柳牛柳比牛肩肉嘅油花较少,牛肉味重,质感较实,不过依然嫩滑,肉汁丰富!大家可以按个人喜好加喜玛拉雅岩盐同黑椒调味,味道更有层次!(记住Like同Share畀朋友)By A姐M佬 玩乐日记 www.aandmdiary.com

无限添加:日式牛肉汤 + 沙律 + 饭

日式牛肉汤 + 沙律 + 饭

牛柳

(记住Like同Share畀朋友)

2019-11-04
日式牛肉汤 + 沙律 + 饭