2024-11-06 61 浏览
要食好食嘅特色披萨就要嚟中环Fini’s喇! 事关佢地自2011年以来系第一间售卖纽约披萨的餐厅,依家仲可以率先试到New Haven style 披萨添。 自家焗制嘅薄饼皮烤得微微焦脆(唔好以为佢烧㶶咗),微焦的效果真系更具风味 。 我哋叫嘅系传统又经典口味🤍Fini's Famous Marinara,啖啖微酸浓郁嘅番茄酱,同烤大蒜香气结合,面头洒上刚刨出来的芝士丝,冇肉都可以好好食!🤍Fini's Hot Wings系最受欢迎嘅菜式之一,加入咗香港茶餐厅常用到嘅辣椒油作调味,带来独特嘅香港风味。鸡翼外皮炸得酥脆,配上creamy 蛋黄酱,口味浓郁。望到menu竟然有中西合璧嘅🤍避风塘意粉Typhoon Shelter Crab Linguini ! 用新鲜的蓝蟹作主角,以发酵黑豆、辣椒、炸蒜作调味,增添咗风味同层次感,有特色之余仲充满记忆点。我嘅万圣节就喺呢度庆祝,超nice嘅职员仲会派糖比出面嘅小朋友添。下次会再访的!