2025-01-10
知道呢间餐厅有个超癫嘅优惠🤑,就系$1有1只生蚝🦪,订座仲有85折添呀🤩,真系超抵,所以决定要嚟试下。叫2个Main Course或1份晚市套餐就可以以极之优惠嘅价钱就可以品尝到法国生蚝,原价要成$68,而家$1就可以有1只🤩,每人最多叫5只,我哋2人就当然有10只,咁抵当然抢住叫喇🤣。🦪呢款法国生蚝,新鲜爽甜,带子位超爽,轻微海水味唔会好咸,同时亦富矿物味,食完口腔亦带有余韵,正👍。🥂气泡酒$98Val d'Oca - ORO Prosecco Doc Brut N.Y.有咁抵咁好食嘅生蚝当然要叫杯酒嗒下喇😆,饮落酸酸甜甜够清爽,非常易入口,最紧要系有哂气氛🤭。🧆炸法式鳕鱼球$98 炸到热辣辣,表皮香脆,内里juicy香嫩,鳕鱼味够鲜,虽然炸得完全唔油腻,但配上沙律菜一齐食更显清新😋。🥗火炙长脚蟹配芒果青苹果沙律$178 大大条火炙过嘅长脚蟹,蟹味香浓又鲜甜,再加埋新鲜脆卜卜嘅三文鱼籽,并配上甜蜜多汁嘅芒果、爽脆青苹果及新鲜沙律菜,非常清新好味嘅配搭😋。🍝蟹肉黑椒蟹膏扁意粉$238 满满芝士香,蟹肉蟹膏完全地溶化哂响个酱汁里面,所以软硬适中嘅扁意粉沾满酱汁后入口浓郁滋味,酱汁里面同时
🥂气泡酒$98
🧆炸法式鳕鱼球$98
🥗火炙长脚蟹配芒果青苹果沙律$178
🍝蟹肉黑椒蟹膏扁意粉$238
满满芝士香,蟹肉蟹膏完全地溶化哂响个酱汁里面,所以软硬适中嘅扁意粉沾满酱汁后入口浓郁滋味,酱汁里面同时亦配有杂菇及芦笋,平衡番个口感,浓郁中带清爽。
🍖西班牙黑毛猪鞍 $268
非常厚身嘅猪鞍,表面煎到金黄香脆,内里juicy多汁,肉质有咬口感之余亦带松化,肉味甘甜😋。
店员服务非常之好,每度菜都换上一个新碟;环境虽然细细地,但都坐得非常舒服,过咗一个愉快嘅晚上。