2023-03-21
平时我好钟意麻辣酸辣嘅美食,今次到了佐敦嘅熊猫小云吞试下佢地嘅酸辣粉,点知一试爱上!伤心重庆酸辣粉 $33大大碗好抵食!酸辣汤够重味香浓又够酸真系好惹味,入面好多菜甫、花生粒和肉碎,口感丰富。点了小辣初尝,感觉辣度正常够剌激~酸辣粉好Q弹柔滑,越食越想吃多几啖,好好味!麻辣鸡丝手工凉皮小熊猫嘅凉皮唔同我地平时食开果款透明凉粉,佢系比较大片、烟韧和有口感,几特别可以一试~麻辣鸡丝嫩滑,调味不会太咸,配上青瓜丝、花生粒和菜甫更惹味。猪扒油葱酥热捞面呢度嘅面以便当形式呈上,入面有猪扒、捞面、生菜、炸豆腐和菜甫,真系好丰富啊!捞面好挂汁,带面豉香味,跟配菜一同吃不单调。猪扒肉质弹牙入味,炸到热辣辣好食~!芝麻盐焗鸡川式凉面手撕芝麻鸡冇骨啖啖肉,鸡丝充满麻香且嫩滑,拌面加入麻酱辣油,拌得均匀,面质爽口,啖啖都入味。山楂红糖冰粉本来想食凉粉但卖哂,店员姐姐推荐我试试冰粉,别以为是透明啫喱咁简单,冰粉有少少似凉粉,但比凉粉Q弹,混合山楂红糖、提子干和花生碎后一同吃又弹又脆卜卜,多重口感,原来是一个美味甜品!食过呢度D菜甫觉得几惹味,所以带了罐五仁菜甫丁返屋企慢慢叹!捞粥捞面同样好食~