2019-06-18
今日约左朋友放工黎大吃一餐,为忙碌的日子加油。于是我哋就黎左一间主打放题既日式餐厅🍴呢间餐厅一直都有所听闻,因为呢度嘅价钱好大众化, $168就可以任食唔同嘅嘢食!🤗🤗生日仲有88折,一大班人一齐黎gathering 都系唔错既选择。首先,呢度嘅刺身都有好多选择㗎!例如:三文鱼刺身、墨鱼片、希灵鱼、鲍鱼、立鱼、八爪鱼、象拔蚌、三文鱼腩等等,三文鱼刺身都好肥美😚😚而且仲系厚切,几新鲜!另外,鲍鱼片食落去仲甜甜地,薄切,唔会食落有渣,好爽口!甜虾都好新鲜,食落去唔会有阵冰鲜嘅味道!👍🏻👍🏻另外,炸物方面都有好多款式,例如:炸生蚝、南瓜、番薯、松叶蟹棒、大虾等,款式都好多!其中我精心推介大虾天妇罗,真系拍得住出面六、七十碟嘅天妇罗🍤唔会落得太多粉,入面仍然好甜,外面个皮好脆、好薄!最正嘅系呢度仲有得打边炉添!我哋拣咗寿喜烧汤底,好入味!随便落冬菇、生菜、鲜虾、金针菇都好入味,完全唔洗落其他配料,都好正!食刺身食到咁上下,有热野食真系唔错!😋😋仲叫左蒜蓉生蚝同芝士焗生蚝,呢两款生蚝都系餐厅入边嘅热门食物。蒜蓉生蚝就唔使讲啦,乜嘢食加蒜蓉都冇得输,好香口!生蚝唔会话有腥味✋🏻✋🏻✋🏻其次,浓汤煮
仲叫左蒜蓉生蚝同芝士焗生蚝,呢两款生蚝都系餐厅入边嘅热门食物。蒜蓉生蚝就唔使讲啦,乜嘢食加蒜蓉都冇得输,好香口!生蚝唔会话有腥味✋🏻✋🏻✋🏻其次,浓汤煮蚬真心推介!入面粒粒都系好大粒蚬,唔会话有空壳,而且真系索晒白汤嘅味道,真系好值得食!🤤🤤🤤
总括来讲,呢个价钱系好抵食嘅放题,而且款式真心多,环境唔错,好多装修,几靓!服务都几好,
落单唔使五分钟基本上都嚟到。每次细细碟,仲可以试多几款添!🤩🤩记得要食埋个焦糖海盐雪糕,又咸又甜,多几个都唔会觉得饱啊!