雅苑座

The Greenery
餐厅: 雅苑座
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2018-07-09 2374 浏览
好多年前试过食帝苑酒店的越南餐厅, 即管搜罗下佢哋嘅自助餐,发现到逢星期五,六、日,公众假期也有宵夜buffet, 价钱非常之抵258蚊,再加一。 晚上10点15分开始至到12点15分完结, 宵夜buffet海鲜都唔少种类,有长脚蟹、青口、 东风螺, 蚬。 因为太多人抢,我都唔记得咗去拿海鲜食, 食食下见到人哋隔离枱有海鲜我先醒起要试下海鲜, 长脚蟹好食👍估唔到佢畀hotel icon更加出色。hotel icon第一轮长脚蟹就好食,之后再出时候,长脚蟹入面有好多水,好似浸过水咁样, 一啲都唔好食。 但系今次食帝苑酒店,全部长脚蟹入口都系好肉好食, 青口细粒麻麻哋好食,蚬都系一般系有沙, 亦都有东风螺。 面档,有东风螺,蚬、墨鱼丸、扎肉、鱿鱼、 鱼蛋、 生菜、芽菜,各式各样面类俾你选择, 有两款汤底 ,清汤面豉 及冬阴功汤, 试过墨鱼丸 鱿鱼扎肉 东风螺蚬, 东风螺好实好硬,蚬有沙,墨鱼丸好似系四海,鱿鱼都系麻麻哋, 试过一碗就算, 兴趣不大再encore面档。 鱼生有四款立鱼、三文鱼、吞拿鱼、仿鲍片。三文鱼、立鱼都入口新鲜切得又够件头,唔会似上次食,下午茶buffet 的Hotel icon 切窄身细粒,感觉入口唔实在。西式焗五花腩,正,食咗好多件,个皮就唔好食,五花腩美味,再配苹果酱,芥辣,更正。
甜品区域
真系疯狂, 帝苑酒店甜品,一路都享负盛名虽然佢甜品师离开咗,但系酒店都维持到水准。 蝴蝶酥
朱古力班尼cake, 雪糕亦有Haagen Dazs,pancake, 帝苑质素, 唔可以用高质形容,只可以讲系普通大众化食品。但系反而就吸引到大众口味。 始终都系有咁耐历史酒店 ,高级服务员都唔会差得去边。 一般服务员𠮶啲都系兼职或者炒散当然就唔会有质素可言。
2018-07-06
宵夜