2016-09-22 2514 浏览
平时同朋友三五知己都几喜爱揾唔同国家既菜式试,其中中东菜真系甚少会去食,总觉得只系食咖哩同薄饼,好似无咩选择同贵格唔饱,但今日我地被依间餐厅改观左我地对中东菜既观感,因为门口柜台旁有个大大既玻璃窗放住巨形大块薄饼,被吸引左而入左去做我地既晚餐店内细小峡窄,走廊摆放几张高身既二人桌,但走廊可行走既范围只有两个身位,行到餐厅既最入放左数张三至四人桌,虽然地方不大,但都有唔小人用餐<<串烧鸡肉卡巴>>用左锡纸卷住整条卡巴,再切开分成两份,可以方便拎著食,薄饼入面卷住生菜、鸡肉、特别沙律酱料、蕃茄,口感似食紧披蕯,薄饼皮好松软,肉同菜既比例平均,卷住配料一口食惹味可口,味道几特别同有地道既味道另外叫左支苹果汁,系有汽的,几好饮又唔甜<<咖哩鱼配饭>>用碗装著咖哩同鱼块,咖哩味道好重香料味,味道质感比平常食到既咖哩不同,咖哩汁内有少许既洋葱薯蓉同味道带酸,鱼块肉质腍滑,配幼长身中东白米饭,捞咖哩汁一口食仍食得出米饭粒粒分明,保持到独有既特色口感味道<<辣鸡翼>>鸡翼食落有轻微既辣,配特制芝士酱汁,芝士

<<串烧鸡肉卡巴>>
另外叫左支苹果汁,系有汽的,几好饮又唔甜
<<咖哩鱼配饭>>
<<辣鸡翼>>
鸡翼食落有轻微既辣,配特制芝士酱汁,芝士酱味道好浓,沾住食都几好味
整体而言,我觉得味道同中东餐馆一样,依度以大众平民化既价钱取胜,真系唔输泄餐馆既质素