2018-11-12 39 浏览
今日去荔枝角探朋友班, 顺道去左附近一间西餐厅开餐。 餐厅位于商厦地下, 好近大街同地铁站口, 十分方便易揾。我地去嘅时候正好系晚饭时段, 人流愈黎愈多, 朋友话依度系好多人嘅饭堂, 啲嘢食好ok之余, 性价比高。我地好快揾到卡位坐低, 依度环境唔错, 走大众化路线, 地方同楼底都好阔落。我地睇左啲餐牌一下, 好快朋友已经帮我发板。 先黎个汤, 依个系牛乳3.0忌廉汤, 入口比平时食果啲有多啲奶味, 钟意creamy嘅我觉得都唔错。 之后跟餐沙律, 蔬菜好新鲜, 一啲都唔hea。小食我地叫左鸡翼同玉子烧, 鸡翼加左辣酱, 整得好香口, yummy! 玉子烧根本系一个main course, 超大份, 两个人share都觉得太多, 最好有三四个人先叫会好啲, 至于玉子烧既味道亦好ok, 切开可以见到包住好多芝士, 超夹但系又系超邪恶果只。到左主菜上台, 我真系有啲吓亲, 先黎牛扒, 唔系讲少, 冇谂过普通牛扒餐个size系咁大, 之后黎埋个意粉, 我同朋友讲, 一定要打包啦依次。。。值得赞下牛扒属易切, 易入口果只,  我个人钟意唔落烧汁, 已经好够味。 薯条热辣辣, 正! 再试埋个大菇
今日去荔枝角探朋友班, 顺道去左附近一间西餐厅开餐。

到左主菜上台, 我真系有啲吓亲, 先黎牛扒, 唔系讲少, 冇谂过普通牛扒餐个size系咁大, 之后黎埋个意粉, 我同朋友讲, 一定要打包啦依次。。。值得赞下牛扒属易切, 易入口果只,  我个人钟意唔落烧汁, 已经好够味。 薯条热辣辣, 正! 再试埋个大菇鸡翼意粉, 大菇可以话系依餐我最like嘅𩠌, 超juicy! 如果有个𩠌系剩菇嘅话, 我一定会好开心。 另外意粉同鸡翼都唔错, 不过真系饱左, 最后要打包。食完依餐, 恐怕又要节食番一段时间先可以再出动啦。