2020-09-21
次次黎亲荃湾都会必食既餐厅永远嚟到呢间餐厅,都会带俾人一种窝心又宁静嘅环境,无论系庆祝生日定系纪念日都好值得一去..可以静静地两个人倾吓计既地方真系好小有..一黎到..店员依旧亲切服务..基于当日我屋企人生日,拎住蛋糕庆祝..店员见到二话不说即刻帮我雪起..仲帮我考虑应该放喺边个雪柜好,太贴心嘅店员都系第一次见..打开餐牌样样野都劲想食劲平..仲要平过出面好多唔同嘅日本餐厅好多..两个人叫到食一台𩠌都食得晒..太好食😋寿司:全部材料都好新鲜..尤其火炙寿司我地最钟意❤️烧得好靓蒜香鸡翼$38蒜香味好重..皮脆内嫰又多汁..真系好靓仔炸得,仲要整得咁好食先$38抵食到爆..出面普通闲闲哋食五只鸡翼都要$60-$70炸鸡软骨$42 完全唔厚粉.食落去真系粒粒鸡软骨👍🏻皮脆又内脆🤘🏾🤘🏾落啲啲柠檬汁更香更好食..酸酸地又脆口,不停放入口炒杂菜$38清清地又新鲜..又唔会老又唔会有苦涩味👍🏻食咁多热气野点都要食返啲青菜中和下...而且佢里面都几多蔬菜🥬有红萝卜丝野菇椰菜..焗金菇$22 呢间店完全唔怕蚀底..牛油应该落咗劲多食落劲重牛油味👍🏻又唔会焗到干争争..岩岩好烧鲭鱼$55一黎到就知啱啱煎
寿司
焗金菇
焗金菇$22
烧鲭鱼
烧鲭鱼$55
一黎到就知啱啱煎好..有啲吱吱声..啖啖都系肉又唔多骨唔会食落硬彬彬干争争...仲要啖啖食落去都会有劲多鱼肉嘅汁标出嚟..加少少柠檬汁更鲜甜鱼皮更香口..物超所值
南瓜番薯天妇罗
南瓜番薯天妇罗$30
炸粉紧贴南瓜同番薯条.里面唔会有真空..而且番薯同南瓜嘅份量都好重..每一啖都食得超实在又好感..炸粉唔会太厚薄薄一尘👍🏻
店员仲要主动帮我哋影相拎蛋糕拎碗碟不停的赞美我哋嘅生日蛋糕🎂
总括:食物新鲜物超所值又好味,环境舒服又宁静,店员和蔼又亲切