2024-09-09
见川婆婆系观塘东广场开咗新分店餐牌同观塘广场店有少少唔同此店主打新鲜猪/牛杂粉同鸡汤系列人气麻辣烫系列当然keep住有啦~原木色系 大大只「麻辣烫」霓虹灯餐厅尽头更有三个抢眼黑超潮婆婆环境光猛 新开无耐干净整洁 以QR Code下单朋友表示木凳坐位系屁屁造型 坐得舒服加分😂粉皮 宽粉 手工面等 共九款面底酸 辣 清汤等 共五款汤底༯ 猪魔王餐 $𝟗𝟖牛杂食得多所以今次食猪杂双拼$𝟒𝟓 三拼$𝟓𝟑 我地直接全餐有齐九款😆真心赞 一食就食得出食材的确新鲜除猪红有少少少少臭猪味外其他完全零臭味且有微微胡椒粉味我地食到零臭味猪肠时有小惊喜😳蝴蝶腩 猪粉肠 靓猪肉 猪润 猪肚猪腰 猪心每款食材柔软带咬口且应爽则爽为配合友人只拣了招牌BB麻辣🥹宽薯粉烟烟韧韧唔胶 整体好大碗༯ 花胶鸡汤手工面 $𝟔𝟖特意拣清汤 而且可拣少油👍🏻大粒杞子红枣 足料汤底清香鲜甜 油腻感少 多饮唔觉口渴花胶滑溜充满胶质且有弹性鸡肉称不上滑但肉质偏结实而软嫩鸡皮薄肥膏少 肉味几香浓多汁手工面似上海面有嚼劲 索哂汤汁🥰可惜有少许鸡碎骨 面质软身点更佳༯ 凉拌豆皮 $𝟑𝟖唔见有海带丝同鱼皮 所以拣豆皮🥲可拣辣度 此BB辣比面的
此店主打新鲜猪/牛杂粉同鸡汤系列
人气麻辣烫系列当然keep住有啦~ 原木色系 大大只「麻辣烫」霓虹灯 餐厅尽头更有三个抢眼黑超潮婆婆 环境光猛 新开无耐干净整洁 以QR Code下单
朋友表示木凳坐位系屁屁造型 坐得舒服加分😂 粉皮 宽粉 手工面等 共九款面底
酸 辣 清汤等 共五款汤底 ༯ 猪魔王餐 $𝟗𝟖
牛杂食得多所以今次食猪杂
双拼$𝟒𝟓 三拼$𝟓𝟑
我地直接全餐有齐九款😆
我地食到零臭味猪肠时有小惊喜😳
蝴蝶腩 猪粉肠 靓猪肉 猪润 猪肚猪腰 猪心 每款食材柔软带咬口且应爽则爽
为配合友人只拣了招牌BB麻辣🥹
宽薯粉烟烟韧韧唔胶 整体好大碗
特意拣清汤 而且可拣少油👍🏻
油腻感少 多饮唔觉口渴
花胶滑溜充满胶质且有弹性 鸡肉称不上滑但肉质偏结实而软嫩
鸡皮薄肥膏少 肉味几香浓多汁 手工面似上海面有嚼劲 索哂汤汁🥰
可惜有少许鸡碎骨 面质软身点更佳 ༯ 凉拌豆皮 $𝟑𝟖
可拣辣度 此BB辣比面的更胜一筹
豆香少爽 大片份量多食极仲有 ◡̈ 以上食评乃个人意见仅供参考
◡̈ 价钱仅供参考一切以餐厅为准