2017-06-14 61 浏览
台式打边炉今次真系第一次试,好彩有侍应哥哥帮手讲解下,唔系都唔知点拣!落单,火锅当然系汤底最重要啦,呢到有白肉锅、海鲜锅,都有成十种汤底拣,侍应哥哥推荐三杯鸡同埋台式牛肉锅汤底,咁钟意食牛肉面嘅我梗系拣牛肉锅汤底啦。而除咗任叫嘅火锅料之外,佢仲有啲肉类同2 set食物畀你拣,一set系贵气啲嘅食材,一set系台湾夜市食物,好似系卤水嘢多。比较之下,另一set有几样黑松露饺,所以拣佢!食物方面,个前菜真系要一赞,个麻辣鸡唔鞋口又够味,个黑木耳都好香,我同同行友人都encall咗一次!肉方面叫咗黑毛肥牛同埋猪颈肉,个人喜欢猪肉多啲,入口即化,肉味几够!牛就韧身啲,厚咗啲,要咬多几下先得。至于「炸物」方面都几好,啲鱼皮好大块!而且都炸得几香,滚耐咗都唔会变软皮蛇,好味!而响铃都系加大码,一条可以当2条食!不过讲加大码,呢个都只系开始,佢哋嘢饮先惊人!佢哋有台式嘢饮叫,好似我老婆叫咗个蛋糕奶茶,劲大杯,系平时台式饮品店加大码嘅size,味道都几好!除咗台式嘢,佢有汽水系列,我要咗个七喜巨蜂提子沙冰,佢会有个架倒转支汽水插入去,好得意!而呢个沙冰都系好推荐,个味好夹!熟食的话,首推有「黑松露」字

至于「炸物」方面都几好,啲鱼皮好大块!而且都炸得几香,滚耐咗都唔会变软皮蛇,好味!而响铃都系加大码,一条可以当2条食!不过讲加大码,呢个都只系开始,佢哋嘢饮先惊人!佢哋有台式嘢饮叫,好似我老婆叫咗个蛋糕奶茶,劲大杯,系平时台式饮品店加大码嘅size,味道都几好!除咗台式嘢,佢有汽水系列,我要咗个七喜巨蜂提子沙冰,佢会有个架倒转支汽水插入去,好得意!而呢个沙冰都系好推荐,个味好夹!熟食的话,首推有「黑松露」字头嘅食物,好好味!个蟹柳都系加大版架。

总结的话,呢到好多食物、饮品都系加大码,啱哂大食人士!如果你「好饮得」,去亲打边炉都会叫好多转饮品,呢到都好适合!最后仲有甜品呀~
2017-06-08