2017-07-20
我平时唔系咁钟意食放题, 年轻时就喜欢任食, 狂食, 饱到上颈先肯走, 人愈大愈需要贵精不贵多, 但有一次经友人推荐, 话呢间平得黎又唔太差既放题, 就试下店内装潢挂住好多灯笼, 增添日本风见到+$38 就有"任食!"雪场蟹脚, 鹅肝多士, 安格斯牛柳, 手掌咁大只赤虾, 超级大带子等唔使谂, 即加任食只雪场蟹脚好巨型, 有提供剪刀方便食用, 肉多汁又多, 狂叫之选, 食几只都回本手掌咁大只赤虾, 好正, 弹牙新鲜又多膏, 都系狂叫之选超级大带子, 好大只, 好鲜味安格斯牛柳, 不错, 中间粉红色的, 看似7成熟, 肉质松软鹅肝多士, 好重鹅肝味, 入口即溶, 油份很高, 多士应该炸过黎, 感觉都好油经过一大轮重头戏之后其实都几饱, 但点都要食埋其他野唔好浪费黄金焗蚝, 蚝同配料比例约50/50, 唔会好似有D放题, 只蚝细细只占2,3成, 其他都系配料羊肉串, 有D so 味, 肉质软, 小蕃薯都好淋, 好甜, 好好食炸蚝都不错, 比例约70/30, 唔会太厚粉, 芝士年糕都几大旧, 入面芝士软滑, 几好食紫心香芋丸, 甜甜地都好食海皇卷好重野菌味, 外脆入面就爽口炒杂菜, 份量不少
店内装潢挂住好多灯笼, 增添日本风
唔使谂, 即加任食
手掌咁大只赤虾, 好正, 弹牙新鲜又多膏, 都系狂叫之选
超级大带子, 好大只, 好鲜味
安格斯牛柳, 不错, 中间粉红色的, 看似7成熟, 肉质松软 鹅肝多士, 好重鹅肝味, 入口即溶, 油份很高, 多士应该炸过黎, 感觉都好油
紫心香芋丸, 甜甜地都好食
海皇卷好重野菌味, 外脆入面就爽口 炒杂菜, 份量不少, 食多D菜健康D
茄子, 大虾, 南瓜天妇罗, 唔会太厚粉, 几好食, 茄子多汁, 南瓜带有少甜
一口牛, 爽口有赵口, 肉质丰厚而且软
D刺身都好大旧, 马刀贝好爽口, 其他有三文鱼, 立鱼, 剑鱼, 翡翠螺好大只好鲜甜 甜蛋火灸 寿司, 蛋味重, 好食
蟹捧火灸寿司, 淡淡肉, 不比雪场蟹脚少
三文鱼火灸寿司, 香浓烟三文鱼味
和牛火灸寿司, 入口即溶之和牛, 血色不少
海胆玻璃虾火灸寿司, 轻轻的熟海胆味, 玻璃虾弹牙
任饮Hite 啤酒!
tiramisu, 唔会好大旧, 细细旧甜品作结, 更加完满今晚晚餐