2020-12-05
步入冬天,特别易觉得饿🤭 今日去美丽华行街,行到打鼓🤣,就决定要去食个有份量既晚餐!见Burgerroom系Openrice得奖餐厅,难得唔洗等位,就入左去!Burgerroom既装修走欧洲风,我坐既位置隔离系有一埲车呔组成既墙,加上有个’order here’既提示路牌,我觉得自己好似喺条大街上面食紧野😆好奇心驱令我数一数,呢度有39款汉堡包选择啊,最后我地试左两款牛~➿𝑪𝒍𝒂𝒔𝒔𝒊𝒄 𝑩𝒖𝒓𝒈𝒆𝒓 ($80)谂住最平、最经典𠮶个应该相对冇咁有份量,但系一上枱个下,就知道唔系~ 汉堡既厚度适宜用刀叉先食到,除非你个口真系超级大🤣 成个汉堡包占最厚嘅部份就系主角👉🏼 汉堡,最欣赏佢厚得黎有肉汁🤤➿𝑮𝒖𝒂𝒄𝒂𝒎𝒐𝒍𝒆 𝑪𝒉𝒆𝒆𝒔𝒆 𝑩𝒖𝒓𝒈𝒆𝒓 ($98)牛油果控当然要叫呢个啦😍🥑 牛油果酱份量几多,虽然系酱,但系牛油果味都几出,加埋少少既蒜味,几夹块汉堡!薯圈系某连锁快餐店新年期间限定既野黎🤨 但系喺Burgerroom就365日都可以有~所以我地就叫左🤭 ➿𝑴𝒆𝒍𝒕𝒆𝒅 𝑪𝒉𝒆𝒆𝒔𝒆 𝑻𝒘𝒊𝒔𝒕𝒆𝒓 𝑭𝒓𝒊𝒆𝒔 ($55)薯圈香脆,芝士味好浓郁啊,不过要快d衬热食,如果唔系半溶芝士会
➿𝑪𝒍𝒂𝒔𝒔𝒊𝒄 𝑩𝒖𝒓𝒈𝒆𝒓 ($80)
➿𝑰𝒄𝒆𝒅 𝑷𝒆𝒂𝒄𝒉 𝑭𝒓𝒖𝒊𝒕 𝑻𝒆𝒂 ($38) *前;
➿𝑰𝒄𝒆𝒅 𝑳𝒚𝒄𝒉𝒆𝒆 𝑭𝒓𝒖𝒊𝒕 𝑻𝒆𝒂 ($38) *后
整体黎讲💁🏽♀️
🍔Burger好有份量,两个细食既人黎share食都够,而且价钱合理,不设加一👍🏽 防疫隔板又够大,食得安心,又坐得舒服😌