2016-07-30 1855 浏览
好西通常都系上网睇返黎,今次呢个挑战都唔例外,见到啲人话好细碟,咁我地一行三人都要试下系铜锣湾站行左一阵就到,门口仲贴住左呢个饭,吸引人黎试下可唔可以30分钟之内食晒一入到去见到有人挑战紧,见到只碟已经哗左一声,我谂直径起码有成尺长!巨虎大挑战 ($298,30分钟内食得晒免费!)FYI,碟野隔离部机系iPhone 6+,可想而知碟野真系好大首先借翻官方段字讲下有几多野先//份量包括4只神级炒滑蛋、4倍份量的白饭、3条烤肉肠、3粒吉烈猪肉弹、2块吉烈猪扒,2块日式汉堡扒及双倍份量的咖喱汁。//老实讲我睇完初头都唔信有好多野食,一黎到就知不得了 (官方张图真系几fake下)讲翻个饭先啦,佢啲咖喱汁系有啲辣嘅,同时带小小甜,沟饭食一流吉烈猪肉弹同吉烈猪扒又脆又唔韧,比较可口,当然咖喱汁都有功劳嘅加埋几滑下嘅滑蛋、汉堡同埋大量嘅汁,食落啖啖咖喱味,绝对满足到我...如果系一人份量而唔系咁多咁嘅情况下,我地决定佢地两个挑战先,如果佢地食得晒我就要挑战;如果佢地食唔晒我就可以食埋佢 (唔可以因为挑战而做大嘥鬼架),结果系一个得一个唔得,而我等左30分钟后终于可以食埋果一半佢、一尝呢度嘅咖喱饭啦好
巨虎大挑战 ($298,30分钟内食得晒免费!)
巨虎大挑战
首先借翻官方段字讲下有几多野先

好啦讲到尾职员都话呢个系一个啅头,食得晒固然开心,食唔晒咪同朋友一齐食啰,返正可以试埋呢度嘅野好唔好食 (事实上真系几正㖞)
不过循例都讲翻,唔好睇小呢碟饭,要自己衡量下食唔食到,食唔好就唔好勉强啦
p.s. 价钱系一碟挑战饭同埋加一
2016-06-25
$327.8 (晚餐)
巨虎大挑战