2023-04-17
近日好忙! 帮客人睇完风水,又要帮另一个客人占卜问前途,最后赶头赶命上马头围工联会报读吓D治疗课程,终于搅掂完,就打算系马头围哩头食晚饭.政府啱啱派咗消费券,哩头又有不少餐厅选择,于是叫埋女友小熊一齐嚟食好D,对自己好D.经过鸣虎,被鳗鱼饭吸引,餐厅又有位,于是入内帮衬!仲有个吸引我帮衬嘅原因,就系餐厅冷气足够! 依家天气开始热,我怕怕嘅夏天又来了! 转眼间一年已经过咗三份一!鸣虎不单只鳗鱼饭出色,拉面先系主角,点咗虾味猪骨汤拉面,当然,食拉面总会点埋饺子,再点多一客炸鸡翼.炸鸡翼出色,外层香脆鸡肉 Juicy,另外饺子馅料足,无偷工减料.虾味猪骨拉面一上枱,鲜虾味扑鼻! 汤底浓郁,面条比较幼细系我喜欢嘅口感,夹自己口味,而面条比较硬身,口感更强烈.鳗鱼配上味道带甜嘅烧汁,入口即溶,一流!日本D餐厅经常举办饮食活动,其中一项就系大胃王! 系限时之内食哂D食材就免费! 有D仲话赢咗有礼物送㖭! 哩D活动系香港就从未遇过,今次终于系鸣虎遇上! 不过只限一田果D分店,而且时限至4月25日咋!自问系大胃王就嚟挑战吓!但我唔会俾小熊参加啰! 因为佢已经肥过㗎电单车!
经过鸣虎,被鳗鱼饭吸引,餐厅又有位,于是入内帮衬!
鳗鱼配上味道带甜嘅烧汁,入口即溶,一流!
自问系大胃王就嚟挑战吓!
但我唔会俾小熊参加啰! 因为佢已经肥过㗎电单车!