2019-09-20
今日戆居居嚟咗呢个商场系开会之前行来行去购物,为咗避过人潮,12:19入咗嚟胡乱点了午餐包括:1. 大虾扎肉捞檬 - 其实大虾即是中虾,所以好失望!扎肉也没有什么特别好食,冻檬粉系要用越南的「碌冧汁」来捞的,呢间餐厅都系同一般餐厅一样用咗白醋加水来做呢个汁,并不是用青柠汁,条配方亦都偏甜,认真麻麻!2. 冻雪梨崩大碗 - 比起佢哋初初第一间喺观塘开嘅餐厅的那一个差咗啲,唔知系唔系唔够冻定系乜嘢原因好似唔够鲜味,同埋饮到底的时候是甜的,难道雪梨汁沉底,不明白!我记得上次我还跟观塘分店的那个侍应生大赞这个汁很好味,当时她还大声地说:「如果你大肚千祈唔好饮啊!呢个汁饮完个胎都冇埋㗎!好饮就得闲嚟饮啦!」令人啼笑皆非!好彩我并不是怀胎啫!虽然我都有个大肚腩!不过可能我唔识点菜,因为我睇到同枱的两位男士食生牛肉汤粉好像非常之好食那个样子。全部加埋$90,不用加一。
全部加埋$90,不用加一。
大虾扎肉捞檬&冻雪梨崩大碗