2022-11-02
1990 浏览
#wetdodo_元朗 #wetdodo_屯门真喺难得入一次大西北~仲要喺wetdodo第一个元朗post🐒当然要做足research要揾间特别啲嘅餐厅💛米纸都有介绍过呢间台湾菜🫡星期六嘅中午 唔算太多人等咗大约十分钟就有位几欣赏佢高枱都唔会坐得唔舒服😎环境都ok 同埋好近朗屏地铁站 几方便屯门同元朗都有分店🤘🏻Btw星期六日要收加一🤫———————————————————————💛红烧牛肉面 $72😋:8.5/10呢个嚟到一定要叫嚟试!牛𦟌有三大块 好厚切 而且煮得好淋白萝卜同红萝卜都好入味又淋!面条比较普通 食落唔算好弹牙个汤真喺饮落喉咙好舒服🤭有淡淡嘅药材味 清甜得嚟唔会太浓又够味仲饮到少少萝卜味🤓饮晒都冇觉得口渴 证明冇味精!💛盐酥鸡饭 $65😋:7/10啲盐酥鸡好大旧😂同平时嘅好唔同但喺食落唔太juicy 入面鸡肉喺一丝丝咁新鲜炸起喺几香脆但平时啲盐酥鸡可能会有啲九层塔吊味呢到就冇嘅~不过可以点柚子醋 酸酸甜甜咁都几开胃叫小食可能开心过叫饭set因为会觉得有啲dry💛蜂蜜冰烤地瓜 $48😋:7.3/10呢到嘅小食偏贵所以只叫一款试呢个喺出面都几少见算喺甜点嘅一种 但呢个食落健
仲要喺wetdodo第一个元朗post🐒
屯门同元朗都有分店🤘🏻
Btw星期六日要收加一🤫
———————————————————————
😋:8.5/10
呢个嚟到一定要叫嚟试!
牛𦟌有三大块 好厚切 而且煮得好淋
白萝卜同红萝卜都好入味又淋!
面条比较普通 食落唔算好弹牙
个汤真喺饮落喉咙好舒服🤭
有淡淡嘅药材味
清甜得嚟唔会太浓又够味
仲饮到少少萝卜味🤓
饮晒都冇觉得口渴 证明冇味精!
😋:7/10
有两层嘅口感丰富咗
夏天食真喺好透心凉
不过会觉得少贵 💛冻柠茶少甜 跟餐+$6
😋:6.7/10
叫咗少甜都唔觉少咗~
呢到饮品睇嚟都偏甜
但好够味嘅
—————————————————————
🍠🐤🍠🐤🍠
💛木玥巷💛
💸:人均~$110(lunch)
📍:元朗妈横路9号富来花园地下17-18号舖
🔆星期一至五免加一
星期六日假期收加一🔆
🔗其他分店:
✔️屯门井财街7号力生大厦地下4-5号舖
#wetdodo_meals #美食 #hkig #hkfood #hk852 #foodphotography #foodblogger #屯门美食 #屯门黄店 #元朗黄店 #元朗美食 #黄店 #黄色经济圈 #滑嘟嘟扫黄 #木玥巷
#台湾菜