🎀大角咀。慢活享受 顶级入口即溶石烧和牛套餐🐮👍🎀🪄店名* #石一烧🔮地址* 大角咀铁树街10号富多来新邨一期地下13号舖🔮🗾分店地区🗾 九龙城,大角咀💰价钱$768 已加一 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同区推介👉地区搜寻🔍🗾#pickyme_大角咀剩系食呢一类👉食物类型搜寻🔍🍜#pickyme_日本菜#pickyme_烧肉➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐厅环境🎵今次又嚟到大角咀寻觅小店 呢一间舖头位于小巷里面 属于隐世烧肉店 见到网上都几多人介绍呢一间 于是就过咗嚟庆祝生日 虽然佢呢间舖头空间唔算太大 不过整体都几有私隐度 灯光会偏暗 我觉得呢一间嘅店员服务几好 值得称赞 而舖头嘅墙身都挂住介绍和牛嘅牌面 畀人感觉嘅专业~🍽️食物质素🍽️呢一间主打系食和牛 产地来自佐贺县高山牧场 见到餐牌介绍牛肉都拎左唔同奖项 有信心保证 佢嘅选择都几多 而且会根据唔同人数定制套餐 设一人餐 价钱由198至418 提供美国牛,和牛,豚肉,羊肉选择 二人餐由598至798 而四人餐为1388不等 当然仲会提供单点 价钱为168起 提供不同类型肉类部位 例如牛小排,前腿肉,猪颊肉等 更有地道日
🎀大角咀。慢活享受 顶级入口即溶石烧和牛套餐🐮👍🎀

🪄店名* #石一烧
🔮地址* 大角咀铁树街10号富多来新邨一期地下13号舖🔮
🗾分店地区🗾 九龙城,大角咀
💰价钱$768 已加一 (2人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

#pickyme_烧肉
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐厅环境🎵

🍽️食物质素🍽️
呢一间主打系食和牛 产地来自佐贺县高山牧场 见到餐牌介绍牛肉都拎左唔同奖项 有信心保证 佢嘅选择都几多 而且会根据唔同人数定制套餐 设一人餐 价钱由198至418 提供美国牛,和牛,豚肉,羊肉选择 二人餐由598至798 而四人餐为1388不等 当然仲会提供单点 价钱为168起 提供不同类型肉类部位 例如牛小排,前腿肉,猪颊肉等 更有地道日式小 例如 牛丸,鸡翼,蟹柳,薯条等 贴心提供有儿童定食 以及健康之选有各款沙律提供 相当丰富😋😋

极上之二人前$698
🪄16oz和牛盛会
(九州A4和牛三角腹,九州A4和牛上前腿肉,澳洲和牛封门柳,菇盛会,饭素)
今次我哋拣咗呢一款中价嘅二人烧肉套餐 入面包括有三款高质素牛肉 以及仲有各款菇类 同埋两碗饭 十分丰富😍 三款牛肉嘅质素都系超高质 个人最爱系澳洲和牛封门柳 因为佢食落比较冇咁肥腻 而且肉质好淋 牛味浓郁👍 其次系和牛三角腹 呢一款嘅肉就会油脂分泌较多 所以食落去油分会系口腔内爆发 超邪恶😍 最后和牛上前腿肉 味道都十分唔错 佢嘅肉质会偏实少少 带有少许筋~而菇我就用左餐厅提供既酱汁黎炒熟😂 食落去会比较淋 唔知道会唔会有人同我一样做法呢🤓

🪄沙律
嚟到嘅时候畀佢嘅份量吓亲 因为真系实在太多呀 而且卖相都几靓 佢嘅蔬菜好新鲜 咬落去唔会有苦涩味 而且最特别嘅系呢一款沙律入面会配有海带片 所以食落去口感比较丰富😍

🪄樱花虾味噌汤
呢一碗味噌汤完全唔敷衍 佢嘅汤面头系铺满樱花虾 超夸张!每不一啖 都会食到樱花虾香味 而味噌汤嘅咸味刚好 不错~

🪄前菜
卖相十分精致 盆下面会以鹅卵石做摆设垫高 然后摆放三款不同的小食 分别有辛辣带子裙边,日本小甜薯,枝豆 份量都唔少 平时唔食蕃薯嘅我我都觉得呢一款小甜薯味道唔错 而且小巧精致几易入口 而知道就会夹杂住紫菜 所以几香 带子裙边味道稍辣 不过几惹味~

🪄日式甜品
我哋今次呢一款日式甜品系云呢拿雪糕配抹茶酱 抹茶酱系会由自己去调配 成个做法都几得意 而抹茶味都几浓!

🪄饮品-冻茉莉绿茶&冻柠檬茶
饮品方面佢哋嘅绿茶同柠檬茶都唔会带有甜度 所以会比较健康😆

(5个💖为最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整体评级⚜️