2022-05-15
今日同朋友嚟到大角咀,先发现原来呢度别有洞天:原来呢度隐藏住咁多嘅食店。今次我哋拣咗呢一间酒烧弄,想过吓好耐冇食过嘅串烧瘾。🍢我哋嗌咗:🍢精选10串套餐 $298真系强烈建议大家一定要试呢一个套餐,除咗抵食之外,我觉得佢嘅选择都好大路,唔会有伏。里面除咗有🐥鸡翼、鸡肾、🦴鸡软骨、👅牛舌心、茄子🍆、翠玉瓜呢啲比较常见嘅串烧以外,亦都有黑豚芦笋卷🥓、芝士年糕🧀同鸡颈肉呢啲比较少见嘅串烧。咁多串烧里面我觉得最好食同埋最令人惊喜嘅就系牛舌心,咬落去非常之烟韧蛋牙、牛味好重,佢嘅牛脂同埋牛汁喺口中绽放,捞饭一流。🛢我觉得第二好食嘅就系翠玉瓜,因为佢上面表层烧到金黄色,唔使点落调味就咁沾上其他串烧嘅肉汁已经好好食。🥰🥰烧牛肉汤乌冬$85牛同埋乌冬系分开上嘅,牛肉方面佢哋七成熟,咬落去仍然好有肉汁,感觉都好香浓嘅油脂味。乌冬好弹牙,完全唔系平时识到𠮶种廉价乌冬嘅感觉,汤底亦都系坚鱼汤味,感觉好似真系去咗日本咁。🎌盐烧牛舌心丼饭$93实不相瞒,我系食完串烧之后先再嗌啲碗饭,果然冇令我失望嘅就系佢嘅牛舌心依旧肉汁满满,佢嘅牛油脂肪流落去饭度,简直一流,饭底会有啲调味,我觉得系再一级嘅升华。😘我哋最后仲带
今次我哋拣咗呢一间酒烧弄,想过吓好耐冇食过嘅串烧瘾。🍢
我哋嗌咗:
🍢精选10串套餐 $298
烧牛肉汤乌冬$85
盐烧牛舌心丼饭$93
我哋最后仲带咗水蜜桃茶同埋荔枝茶,两杯嘢饮都系跟餐嘅,佢哋都唔会太甜,好啱夏日嘅时间去饮。🍹🍹
——————为食分界线——————
📍 酒烧弄 (大角咀)
大角咀大全街43号大满楼地下1A号舖
推介指数 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
好味指数 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
抵食指数 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
环境推介 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
人均消费: $80