.平日下昼同朋友喺大角咀食嘢,嚟到呢间闻说系长期排长龙嘅台式小店。我哋大约一点钟嚟到,喺门口等咗大概15分钟入得,比想像中快。.介绍吓呢度嘅便当:每日餐厅都会有5种配菜,随便当附上。当日就有炒野菜、香菌洋葱粟米、炒粉丝、焦糖玉子、凉菜⋯⋯配菜都系以蔬菜小食为主,而且唔系每日都一式一样,就算食多几次都唔会咁快厌!.😋香酥脆鸡便当欢变动可以拣三种口味:盐酥/海苔/香辣,今次我哋拣咗海苔。鸡扒即叫即炸,上碟时系热辣辣🔥而且炸得好脆口,咬落肉质嫩滑,唔会炸到干憎憎!.😋那个卤排骨便当餐牌上写呢个系招牌菜,见到块卤排骨(即系香港嘅猪扒)真系好震撼,目测大过我块面!!!卤排骨好松软好易咬,唔会食到痴牙。配个面头嘅卤水汁,味道好夹👍🏻.😋蜂蜜麻糬白玉奶茶跟餐有几款茶可以拣,不过今次我就加钱转咗特饮。唔知系咪因为嗌咗少甜嘅关系,蜂蜜味唔算好突出,但我好钟意成杯饮品好有𡁻口,麻糬同白玉都好chewy, 啱晒我口味!温馨提示返,呢杯嘢都几饱肚😂细食嘅朋友可以嗌返细杯嘅16oz.知道呢排饮食业市道好差,衷心希望呢间小店可以撑得住🥺有机会去开大角咀嘅朋友,不妨去食个饭支持吓佢哋💛
😋香酥脆鸡便当
😋那个卤排骨便当