2018-07-22
今日去大角咀揾一个好耐无见既朋友,咁耐无见话带我去间 "好野" 食饭﹗黎到竟然系一间有live band show 睇既餐厅~ 竟然系大角咀~~7点零钟黎到唔多人,听朋友讲今晚8点会有show睇,所以趁唔多人队BAND仲系度SET UP 紧就拿拿声点野食先。望下个menu ,样样都好有特式,个名仲要几长tim , haaa我地两个人,点佐一份 "罗马式蕃茄焖牛肚配水晶包" , "芭焦叶烧魔鬼鱼鳍配特调参巴酱"饮品就点佐一杯 "happy" 同一杯 "one more night"甜品因为我唔系好食,所以只叫了一个"柑橘冷冻梳乎厘配牛油金宝及negroni香气",主要贪佢个名够劲^^先黎一份牛肚配水晶包,当大家同我都以为黎既系一份港式茶记野配中式茶楼水晶包既时候,惊喜出现了﹗大大份好似茶记煲仔饭的焖牛肚﹗系用西式蕃茄酱料制,而最劲系个水晶包黎既竟然系西班牙crystal bread ,估唔到系大角咀会食到呢种包,好轻好松脆,蕃茄味都好沟,再配埋牛肚个汁食真系无得顶。而最劲系估唔到个牛肚可以好入味同埋好化,可以系一间西餐厅食到呢个质素既牛肚配西班牙式脆包都算系一个奇迹。呢个菜绝对系中西合壁
呢个菜绝对系中西合壁既佳作﹗
再黎就系个巴蕉叶魔鬼鱼鳍
呢个都算夸张,成块肉眼扒咁大块,配菜系芽菜
先黎第一啖好咸,原来食佐既只系一层皮同大量参巴酱,话说个酱都真系好有星马味道,直头好似去佐马来西亚食野咁。再黎第二啖真系夹一大块鱼肉去配呢个酱食,又真系好夹下﹗鱼肉仲要好嫩滑
我地点佐两杯mocktail, HAPPY 同埋ONE MORE NIGHT
HAPPY 就系荔枝青瓜加D 柚,感觉都几清新,呢杯比较岩男仔饮多D
ONE MORE NIGHT呢杯就岩晒女仔饮,主要红桑子汁加青柠,成杯沙冰咁,甜甜地透心凉
最后就系个甜品,个名都劲长,叫 "柑橘冷冻梳乎厘配牛油金宝及NEGRONI 香气"
食完大半,就开始LIVE BAND SHOW,现场气氛好好,坐无虚席,估唔到大角咀呢个都算几偏的位置都有咁多人识得黎呢到,证明香港地,如果用心经营,真系唔需要挨贵租,人地自己识得揾上门