餐厅: 好吃吃光
资讯:

好吃吃光 Eat Up📍大角咀博文街4号地舖大角咀一间台式小店一向喺我嘅收藏清单上,每次见到signature嘅月见海鲜鲁肉饭,就能认出系好吃吃光嘅出品。星期五放工后实际去到,发现店面比相像中细,不过座位都唔少,等咗好几分钟就有得入座。坐落第一样见到嘅系「可以要求多饭、少饭或加饭一次」嘅label,朋友同我都好好奇到底系咪真系同大部份台湾小店一样,都可以加饭㗎呢?系加白饭定系加鲁肉饭呢?有兴趣嘅记得睇埋下文! 💰$42起司鸡扒蛋饼 🫔有大大块滑嫩鸡扒嘅起司蛋饼都只系$42,价钱真佛心!蛋饼表面煎得脆脆,内里湿润带些少烟韧,中间夹有鸡扒、起司同生菜,淋上满满酱油膏,一啖食到多种食材嘅美味、多重层次嘅口感,虽然唔似正宗台湾早餐店嘅口味,但都好好食! 💰$42手工鲜奶麻糬 🥜有花生同芝麻两种口味,鲜奶麻糬都系即日手工制造,特意选用Meiji鲜牛奶,令奶味更香更出。台式麻糬口感软糯,用筷子轻松𠝹几下就能获得麻糬团子一粒,再将团子沾满碟边嘅花生碎,又好玩又好食! 💰$118月见海老蚵仔鲑鱼虾卵鲁肉饭 🍱难得嚟到就紧系要拣返碗最具人气嘅月见海老蚵仔鲑鱼虾卵鲁肉饭啦,有齐各款鲁肉饭嘅toppings
好吃吃光 Eat Up
📍大角咀博文街4号地舖

💰$42
起司鸡扒蛋饼 🫔

💰$42
手工鲜奶麻糬 🥜

💰$118
月见海老蚵仔鲑鱼虾卵鲁肉饭 🍱
难得嚟到就紧系要拣返碗最具人气嘅月见海老蚵仔鲑鱼虾卵鲁肉饭啦,有齐各款鲁肉饭嘅toppings,摆放得好有心机,用眼睇都觉得赏心悦目。好好打卡后,就要好好拌匀,好好吃光。食到剩下三分一时,朋友向店员查询加饭一事,原来真系有得加!而且系即刻俾一碗热辣辣,淋满鲁肉汁嘅珍珠米白饭,各位男孩子、大胃王唔洗担心食唔饱啦!

套餐仲包一杯指定饮品,我哋拣最classic 嘅冰阿萨姆红茶去去腻,为呢晚画上句号。
  • 起司鸡排蛋饼
  • 月见海老鲁肉饭