2022-07-25
飞唔到去日本,系香港都感受得到日本地道居酒屋既气氛既感觉🤩🎌供应多款清酒果酒,适合和朋友一边饮酒一边倾计的地方 竹清酒放题$308/位,提供多款酒类, 可以一次过试不同口味的清酒同甜美日本果物酒, 最啱清酒迷🍶我地首先都嗌左 1杯Whisky Highball作为开场,可以即刻帮自己降下温,迎接一阵既『大餐』!哈哈XD是日我地专攻清酒,总共饮左7款清酒!分别系神开Tri no.77纯米无滤过原酒,九头龙逸品,宗政纯米吟酿,金纹世界鹰纯米吟酿,香住山废特别纯米及越乃雪椿纯米吟酿。每一款清酒都各有特色,店员会简单介绍每一款清酒既特色,非常细心呢!钟意米味较重既朋友可以试下神开Tri no.77,米味较重同时带点果香味,我自己几钟意饮!而喜爱辛口既朋友就可以试下金纹世界,仲会带点苹果香呢!而清爽既就推介越乃雪椿花,饮落香香地同时又有清爽既感觉。不过听我讲系唔够,最好都系自己亲身去试下唔同款式既清酒,睇下边款最岩你口味啦!食物方面寿喜烧牛肉锅亦做得不错,牛肉新鲜嫩滑,汤底鲜甜。唐扬鱿鱼须炸得酥脆香口,伴酒一流。其他食物方面有较新式既配搭,福冈果物串,北海道风鸡皮乌冬,烧鸡胸脆骨 / 烧鸡颈肉,
供应多款清酒果酒,适合和朋友一边饮酒一边倾计的地方
其他食物方面有较新式既配搭,福冈果物串,北海道风鸡皮乌冬,烧鸡胸脆骨 / 烧鸡颈肉,适合送酒食用,香港较少地方食到嘅烧鸡串特别部位,口感特别,鸡味突出🐔