2018-06-26
<Happy Friday - 遇上大大碗火车头>_大角咀越轩牛肉粉专门店:火车头$98 , 椰青$28 ,越式春卷$32,酸辣无骨凤爪$32_终于星期五了,可以出动去大角咀觅食一下,由于今次旅行飞唔成越南🇻🇳,所以一于弥补下食下越南野,决定试试新餐厅-越轩牛肉粉专门店入到去先叫个椰青爽下先,个椰青超大个,入面劲多水,唔似出面餐厅入两啖就冇哂😂,多水够甜,唔错👍🏻之后上既,就系酸辣无骨凤爪$32,首先值得点赞系够涷,而且够辣够酸,最特别既地方系第一次食带有少少西芹味既无骨凤爪,可以一试😋跟住再上系越式春卷$32,依个就冇太大惊喜,正正常常,不过份量就比较少得四件同有油左少少最尾,戏肉来了大大碗火车头,我就为左依个而入黎的😂,睇下能否安抚我冇得去越南既心,店家声称话系2人份量,上到枱我目测唔止2人份量喔🤫,只碗仲大过面盘🙈首先汤底,有牛骨汤头浓既,河粉重点喔,唔会太散,够滑,至于生牛肉就唔会太过肥有牛味,牛腩同牛筋亦够淋,牛柏叶就唔太老,唯一可惜系牛丸唔够弹,整体依碗火车头合格既😌
Happy Friday - 遇上大大碗火车头>
_