2024-10-21
转左去大角咀番工都年几有多,呢区既餐厅都试左好多钟爱韩国菜既我就最钟意李家☺️一开始系同事介绍,话佢既set lunch好多款式,而且一个set lunch有晒沙律、小食、主食好丰富👍🏻所以同同事耐唔耐就会去食李家😆今日决定试下餐牌其他野食前菜有三款腌萝卜:酸酸甜甜非常开胃,我自己好钟意佢唔会太酸,成落唔会酸到好难受,味道比较温和👍🏻泡菜:望落去超红,食落辣味都好够,食落整体偏湿润,口感爽脆,都系好开胃沙律:沙律菜够新鲜,个酱好惹味,似温和版千岛酱,同样食到我好开胃🤤无骨蜂蜜大蒜炸鸡本身惊半份唔够食叫左一整份,黎到真系吓亲😂超级大份,旧旧炸鸡都好大旧,份量超足!酱油蜂蜜汁份量好够,每旧炸鸡都包裹住酱汁,仲有好多大蒜,热辣辣上枱真系流晒口水🤤咬落去果然热辣辣脆卜卜,炸得够透唔会油淋淋鸡肉口感软嫩,食落外脆内软,仲有大蒜同酱油蜂蜜既香甜,整体味道更上一层楼辛辣面用韩式拉面碗装住辛辣面黎食成个感觉超韩🤣一如既往既辣,汤底浓厚👍🏻👍🏻👍🏻面条亦都系一如既往既爽口弹牙,嚼劲十足画龙点睛之处系加左只太阳蛋,蛋浆中和咸辣既汤底,增添左蛋香,配埋爽口面条,正😆年糕饺子汤系我好钟意既韩式料理,基本上餐厅有
今日决定试下餐牌其他野食
前菜有三款
无骨蜂蜜大蒜炸鸡
本身惊半份唔够食叫左一整份,黎到真系吓亲😂
超级大份,旧旧炸鸡都好大旧,份量超足!
咬落去果然热辣辣脆卜卜,炸得够透唔会油淋淋
辛辣面
用韩式拉面碗装住辛辣面黎食成个感觉超韩🤣
一如既往既辣,汤底浓厚👍🏻👍🏻👍🏻
面条亦都系一如既往既爽口弹牙,嚼劲十足
年糕饺子汤
系我好钟意既韩式料理,基本上餐厅有提供我都会叫😋
呢个汤底饮落饮似牛骨汤,汤色乳白❤️
加左葱、盐同胡椒等等提味,口感清爽香醇不油腻
年糕份量都唔少,食落软糯可口
饺子肉馅都几丰富,同紫菜牛骨汤非常夹
份量又系超多😆我同同事饱到成个下昼都系企起到做野
手
西柚梳打
酸酸地几香西柚味,我钟意佢唔会太甜
够清新👍🏻同样又系大大杯,两个人share一杯都唔系问题😆