2018-02-07
今晚约咗女朋友食饭,特登去大角咀睇下有乜嘢好食,原来大角咀都几多美食,今日就特登同佢黎试下啦。铺头都唔系好大,大概可以坐到10靓张枱,不过去到𠮶时已经见到有好多系一大班人黎食,不过我都建议多啲人嚟一齐食会开心啲,因为佢啲主菜都几大份,可以几个人一齐share铺头都几多特色嘅摆设,入到黎就好似置身喺船当中。我哋叫咗个黑松露菌酱异式马斯卡普芝士夹心Pizza,好重嘅黑松露嘅香味,食入口再加埋面头充满嘅芝士粉,好香,简简单单两三种食材放埋一齐就已经好好食,如果一班人食一定要叫。蜜糖鸡翼,焗到外面鸡翼皮好脆,而入面嘅鸡翼好嫩滑,面头仲有少少甜甜地嘅蜜糖嘅香味,好味,不过呢个始终系小食,如果多人食嘅话就可能要叫两三碟。最后叫咗只猪手食,呢只猪手系主菜,佢可以配饭意粉同薯菜,猪手好大只,份量都好惊人,我哋两个人食都已经好足够,佢只猪手好juicy,出边食开嘅猪手通常都好干身,佢呢一只唔会,食落口个皮好滑,肉入面充满汁,呢一个系必食嘅推介,我见有几张枱都叫咗呢个猪手食。最后建议,如果上嚟食饭嘅话一定要Book定枱,因为我见到平日都几多人嚟食,都有几张枱嚟到要等位,所以一定要book定位。
铺头都唔系好大,大概可以坐到10靓张枱,不过去到𠮶时已经见到有好多系一大班人黎食,不过我都建议多啲人嚟一齐食会开心啲,因为佢啲主菜都几大份,可以几个人一齐share 铺头都几多特色嘅摆设,入到黎就好似置身喺船当中。