2022-01-14 549 浏览
见到呢间餐厅嘅串烧个样几靓,周末晚上就同朋友黎试下🙌🏼我地系OpenRice订左枱,当晚去到出乎意料系晚市时间都几冷清🙈🔆黑豚芦笋卷$𝟛𝟠 🔆黑豚五花腩$𝟛𝟠 两串猪肉类串烧都好香,芦笋外层嘅黑豚肉虽然系薄片,但反而突显到猪肉香脆感同芦笋嘅清甜😚五花腩就肥美得黎够哂邪恶🔆鸡颈肉$𝟚𝟠 🔆鸡心元$𝟚𝟠 🔆鸡皮$𝟚𝟛🔆鸡膝软骨$𝟚𝟛 拣左几款特别嘅鸡部位试下🙌🏼鸡颈肉食落滑嫩,唔系爽口,似鸡髀肉质感🤔原本想食鸡心但店家话鸡心元较少见可以试下,放入口无咩内脏味道,个人认为味道唔特别🤣鸡皮够香脆👍🏼鸡膝软骨比普通软骨有更多肉黏连,而且骨软肉嫩😆🔆山药$𝟚𝟛 🔆牛油果$𝟛𝟠 食咁多肉要叫番啲蔬果类中和🥬山药食落爽口又带黏😝而烧过嘅牛油果软绵质感更上一层楼,但食落变左有点草青味,都系唔烧好食啲😂🔆芝士年糕$𝟜𝟚 软软糯糯的口感极讨喜,一咬开就有流心芝士涌出,干脆的海苔更是画龙点睛🔆白鳝$𝟝𝟠 🔆比目鱼扒$𝟡𝟠 海鲜方面只系叫左两款鱼类🐟白鳝无骨够软滑🙌🏼比目鱼干左少少,但鱼皮索左柠檬汁后出奇地超好食😹错哂重点🔆猪颈肉冷拌荞麦面$𝟟𝟘 食串烧成日都要好多先够饱,呢度就有提供主食可以增加饱腹感😬将胡麻
黑豚芦笋卷

🔆鸡心元$𝟚𝟠
鸡心元、山药

🔆鸡皮$𝟚𝟛
🔆鸡膝软骨$𝟚𝟛
鸡皮、鸡膝软骨、牛油果

🔆山药$𝟚𝟛

比目鱼扒

🔆比目鱼扒$𝟡𝟠
猪颈肉冷拌荞麦面

🔆猪颈肉冷拌荞麦面$𝟟𝟘
食串烧成日都要好多先够饱,呢度就有提供主食可以增加饱腹感😬将胡麻酱同泡菜猪颈肉拌匀后睇落已经相当惹味😋尤其喜欢有阵酸酸辣辣的泡菜味,同其他食材非常之夹
香橙梳打

🔆香橙梳打$𝟛𝟚
就系汽水芬达嘅味道😂

🐰整体食物质素相当唔错,餐厅采用生烧制法,每款串烧都能锁住肉汁💕不过最令我惊喜嘅系荞麦面,无谂过串烧店嘅主食会咁出色🤤
用餐时段
黑豚芦笋卷