今日系大角咀放工,约左朋友到呢间日本餐厅食晚饭,估唔到环境宽敞,干净卫生,服务亦非常好,老板同员工都细心,会提我地串烧一定衬热食先好,成日帮我地清台面,而且食物CP值好高好高,仲要撞岩做紧叫五串串烧就送啤酒,好推荐呢个地方!🥗蟹籽沙律蟹籽份量系好多好新鲜,而蟹柳碎上同食落口好鲜甜,沙律酱唔会过多,无抢到青瓜丝嘅清爽感觉,两人食都份量十足!🐡鳕鱼干👍🏻👍🏻口感非常酥脆,味道鲜美,加埋蛋黄酱系好夹,好岩用黎配啤酒!🍛千目特选丼(海胆👍🏻、赤身1切、帆立贝1只👍🏻、三文鱼2切👍🏻、白身鱼2切)👍🏻👍🏻呢个丼饭系配是日沙律及味噌汤,先讲下沙律系好高质,有海葡萄,材料非常多!而刺身都要大推,每件刺身都系好厚身同大大件,海胆亦非常鲜甜,食完会想叫多一板黎食!🍜日式炒乌冬👍🏻👍🏻👍🏻估唔到一个简单嘅炒乌冬都非常好食,亦都被名低估左个质素,乌冬炒得好入味同干身,而且仲有虾、带子做配料,上面仲加有柴鱼片,又好食又打卡able😂串烧🐮盐烧牛舌心👍🏻👍🏻肉质鲜嫩,富有弹性,肉面加上少少盐已经好够味,入口仲有牛舌嘅肉汁,而且烧到刚好,口感爽口鲜嫩,好好味!🐓盐烧鸡皮一细块嘅鸡片烧到好入味,表面香脆,咬落口都好

🥗蟹籽沙律

🐡鳕鱼干👍🏻👍🏻
口感非常酥脆,味道鲜美,加埋蛋黄酱系好夹,好岩用黎配啤酒!

🍜日式炒乌冬👍🏻👍🏻👍🏻

串烧
🐮盐烧牛舌心👍🏻👍🏻

🐓盐烧鸡皮
一细块嘅鸡片烧到好入味,表面香脆,咬落口都好烟靭!

🐷豚腩肉👍🏻👍🏻
豚腩肉鲜嫩多汁,外皮微焦,豚腩肉的脂肪和瘦肉的比例刚好,入口仲保持丰富的油脂!

🐣鸡软骨
口感非常特别,外脆内嫰,咬入口肉质非常有弹性,而且一啲都唔油腻,非常岩配酒食👍🏻

🍺啤酒 & 🍇巨峰提子汁
现在做紧五串串烧送Orion 生啤!
另外,巨峰提子汁都好好岩,加埋冰唔会过甜,冻冰冰好正,唔饮酒嘅朋友好啱用嚟送串烧食,同埋好解腻!
  • 千目特选丼
  • 日式炒乌冬