2024-04-04
喺大角咀想揾间有情调嘅餐厅撑枱脚 就嚟咗呢间以梵高著名画作 Starry Night为名嘅西餐小店🌌 我同友人一人吖咗一份一人晚市套餐前菜是日餐汤系罗宋汤 入面好足料啊 入面有劲多牛肉粒粒 中间白色嘅系Sour cream 捞匀咗之后酸酸哋几开胃🥘 是日沙律 除咗有蔬菜之外 仲有青瓜 紫洋葱同埋蓝莓 都几fresh🥗轻煎挪威三文鱼三文鱼柳煎得好香🐟 鱼皮部份好脆口 底下嘅鱼肉油脂感满满 侧边有几粒脆薯 用黑椒调味 仲有一啲长豆🫛 比较特别嘅系有一啲甜嘅薏米 同埋中华沙律喺侧边 感觉有少少日式fusion菜香煎纽西兰肉眼扒呢块肉眼扒粉嫩又有肉汁 侧边除咗有青豆同埋红萝卜仔之外 仲有好多好脆嘅薯条🍟 几特别嘅系牛扒嘅酱汁竟然系照烧汁 又系几日式风味 另外餐厅仲提供咗黄芥辣 点牛扒食真系一流🐮 不过我觉得就咁点盐同埋黑椒已经唔错迷你小食拼盘一份有齐晒四款小食 鱿鱼天妇罗 酥炸生蚝 豚肉鸡皮饺子同埋脆脆鸡块 我就最钟意脆脆鸡块🐥 鸡肉几Juicy㗎 点埋千岛酱就更正福冈芝士蛋糕一人有一件芝士蛋糕做结尾 芝士蛋糕嘅size啱啱好 唔会食完觉得好滞🍰 口感就系好绵密嘅芝士蛋糕 饮品一人晚餐仲可以用
前菜
轻煎挪威三文鱼
香煎纽西兰肉眼扒
迷你小食拼盘
福冈芝士蛋糕
饮品
一人晚餐仲可以用优惠价加配饮品 杨枝甘露 入面有好多西柚肉 入面主要用咗椰奶🥭 菠萝汁 味道都几Fresh 甜甜酸酸咁样🍍
呢一餐晚餐真系食得几愉快 见到隔离枱食威灵顿牛柳 卖相几吸引 下次要叫份食先得😎