平日去亲大角咀都系打边炉,呢轮天气咁冻本身都系约左朋友喺附近食鸡煲,点知去到竟然无位,喺条街吹多两吹都系顶唔住去附近揾食。见呢间有位睇餐牌又话啲食物拎奖乜乜乜。。。咁就唔谂咁多冲入去一入去成间餐厅弥漫住芝士味,芝士控既话实好钟意。原来有个黑松露芝士pizza 好出名仲拎晒奖,成间餐厅阵除就系呢味𩠌!可能天气冻要食多啲野暖胃,我地叫左呢个得奖pizza ,鹅肝苹果沙律,龙虾汁虎虾带子天使面,小食拼盘,同两个梳乎厘。1. 黑松露芝士pizza要趁热食,否则面头既咸香芝士会更咸,入面搽满黑松露,所以系几重口味仲要焗得几脆呀。侍应介绍呢个薄饼有三个食法,第一系就咁食,第二点下提子酱汁食,第三夹埋隔离棵菜再点提子汁食。我就钟意夹住啲菜食,虽然有六块,不过有别平日pizza 既格局,呢个似小食多啲,再多六块都食到!2. 睇相就知鹅肝系几咁大块同肥美,隔住个mon 都闻到佢煎得好香。鹅肝入口即溶,左面有啲用黑糖煮过既生果粒,加埋旁边沙律,可以中和鹅肝既油腻。3. 小食拼盘有炸洋葱圈,焗青口,蜜糖鸡翼同炸玉子豆腐。呢个菜式相比其他较普通同失色,不过不失。4. 龙虾汁虎虾带子天使面无得输既配搭,食得出虾

1. 黑松露芝士pizza

4. 龙虾汁虎虾带子天使面
无得输既配搭,食得出虾同带子都系新鲜,再加上个龙虾汁几浓郁,overall 都几好

5. 朱古力梳乎厘&姜味梳乎厘
姜味好够姜,冬天食一流,食完暖粒粒。朱古力味就甜品中既百搭。建议试下姜味

结帐时和侍应倾左阵计,除左赞食物美味之外,希望餐牌上有多啲甜品选择。

今次太饱无点到特饮,下次再黎!
2018-01-07
  • 黑松露菌酱意式马斯卡普芝士夹心比萨