2023-06-22 199 浏览
第一次去大角咀,见到呢间餐厅的Weekend Brunch menu 睇落好似好正,咁就去试试!餐厅的装修好典雅,仲有好好听的背景音乐,感觉好有格调。见到有舞台同鼓,旁边一直loop住夜晚Live show的表演嘉宾,感觉夜晚应该会变身成好热闹的酒吧,有机会都想试吓佢的晚市。香芒鱼柳汉堡薯条 $168见到芒果同鱼柳呢个组合都几有趣,又未曾试过,所以叫左份试吓。又真系估唔到芒果加炸鱼柳会咁夹咁好食,芒果酸酸甜甜,鱼柳炸得甘香酥脆,配埋沙律酱好好食,面包的面烤到脆脆地,切开系有声的脆,成个包食落好香口。薯条似系蘸过炸浆再炸,食落香脆得黎唔会干净净,薯条份量仲要好大份,多到食唔哂。香烤新西兰肉眼 $188块扒比想像中大块,上枱时都忍唔到哗左一声。牛扒下面垫底的系烤南瓜同番薯。牛扒叫左5成熟,切开睇落有粉红但无血水,觉得似7成熟多d。牛扒食落都有牛味,但唔算浓。南瓜同番薯都烤得好香甜。跟餐有田园沙律配意大利黑醋,沙律菜都算新鲜。跟餐甜品有朱古力Brownie 同意式冰淇淋咖啡(+$12)Brownie 食落暖暖地,朱古力味劲浓,好好食。冰淇淋咖啡只系落左半杯咖啡,因为怕会太苦,对我黎讲半杯已经

香芒鱼柳汉堡薯条 $168

香烤新西兰肉眼 $188

跟餐有田园沙律配意大利黑醋,沙律菜都算新鲜。

Brownie 食落暖暖地,朱古力味劲浓,好好食。
冰淇淋咖啡只系落左半杯咖啡,因为怕会太苦,对我黎讲半杯已经好浓味。味道食到好香浓的咖啡味,同云尼拿雪糕好夹,再配埋雪糕面的朱古力酱,味道好有层次,非常好食。

LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY (大角咀)
大角咀利得街11号利奥坊一期地下506号舖

*上述文章只供参考及以当时价格为准