2022-10-18
大角咀富多来商场一向都好多好出名嘅小店,今日见天气凉凉哋就同朋友试下喱间叫石一烧嘅烧肉店。石一烧喺大角咀区都好出名,所以晚餐时间都好多人,好彩我朋友有book到位😜喺旺角站过嚟都唔算好远大约15分钟内会到,如果奥运站过嚟就再近啲10分钟左右就到啦☺️👍🏻店内嘅装修都系舒服简约风,虽然舖头入面唔系好大,但都好宽敞干净😚由于我哋懒得谂食咩,所以就拣咗极上和牛盛会二人前,除咗肉之外,仲有饭、汤、沙律、甜品,非常丰富抵食👍🏻前菜方面有甜蕃薯、牛蒡丝、辣带子裙边,好开胃,用嚟送酒食真系好唔错😋樱花虾味噌汤比平时嘅味噌汤更加清新,无咁咸,而且非常足料👍🏻澳洲和牛封门柳澳洲和牛系三款牛入面最厚嘅,肉质好鲜嫩,牛味好浓郁,个人最钟意喱款,食牛钟意有口感嘅朋友一定要试😋日本九洲A4和牛三角胸喱款牛嘅肉质同脂肪比例都做得好平均,肉质相对较稔🤤日本和牛上前腿肉三只牛入面油脂感最重,真系做到入口即溶,又够嫩滑,配埋饭素饭食真系一流😝👍🏻甜品方面系可以自己DIY嘅绿茶雪糕,加水落绿茶粉,搅匀再加落雪糕食。绿茶味好香浓,第一次食可以自己整嘅绿茶雪糕,好特别😽👍🏻
樱花虾味噌汤
比平时嘅味噌汤更加清新,无咁咸,而且非常足料👍🏻
澳洲和牛封门柳
日本九洲A4和牛三角胸
喱款牛嘅肉质同脂肪比例都做得好平均,肉质相对较稔🤤
日本和牛上前腿肉