2021-07-14
依家假期嘅时候都会拣去啲平时少去嘅地方👀 想发掘吓多啲高质嘅餐厅!今次嚟咗大角咀,专程去试呢间Homeland😛 呢间都真系几出名,佢喺大埔仲有一间分店,但有啲远🙊 下次有机会入大埔会再试吓!今次近近哋去大角咀先🤣餐厅位置唔算特别难揾,门面好色彩缤纷,都几靓😆 我哋早到咗等佢开门,喺我哋前面已经有几个人排队等候,可见喺区内都几受欢迎!入到去装修有种柔和舒适嘅感觉,装饰都几有心思,颜色配搭好有活力👏🏻 讲返个Menu先😎 呢度有午市套餐,拣一款主菜,送田园沙律及饮品(茶/咖啡/汽水/橙汁),仲可以用优惠价追加小食同转饮品!另外佢哋有提供生酮餐单,系每日限量㗎,要食就要早啲过嚟😏❤️ 田园沙律沙律菜都几fresh几爽口! 淋上黑醋好开胃🙊❤️ 烟肉蛋安格斯牛汉堡 $108一上枱有少少吓亲,都几厚㖞😳 望落已经知系非常足料!😙 第一眼比只蛋吸引到,只蛋靓到…🤩 个面包一睇就知唔系普通货色,表面有光泽,有细心用牛油烘过👏🏻 𠮶牛有得拣几多成熟,我拣咗全熟!食落去有肉汁,配埋两条大bacon食,真系几邪恶😈薯条系厚切同有撒上调味粉,新鲜炸嘅当然好食,食落唔油腻😝❤️ 香煎西班牙伊比利亚猪肩肉 $14
❤️ 田园沙律 沙律菜都几fresh几爽口! 淋上黑醋好开胃🙊
❤️ 烟肉蛋安格斯牛汉堡 $108 一上枱有少少吓亲,都几厚㖞😳 望落已经知系非常足料!😙 第一眼比只蛋吸引到,只蛋靓到…🤩 个面包一睇就知唔系普通货色,表面有光泽,有细心用牛油烘过👏🏻
薯条系厚切同有撒上调味粉,新鲜炸嘅当然好食,食落唔油腻😝
❤️ 香煎西班牙伊比利亚猪肩肉 $148 嚿肉好厚身,分量十足🤩 我叫咗全熟,佢有得拣9成熟!肉质好软腍松化,有少少脂肪,油润甘香,仲有炭烧味😋 猪肉带有少少粉红色!👌🏻 唔洗惊,伊比利亚猪其实唔洗全熟都食得,可以放心食😼
配菜亦有烤过,同样有炭烧味!另外值得一赞系佢哋个薯蓉好出色,幼滑得嚟带牛油香气😜
❤️ 是日甜品 $38 今日 甜品系榛子朱古力蛋糕😍 上层系好幼滑轻盈嘅榛子朱古力mousse,面头仲有榛子粒,底层系浓郁嘅榛子朱古力脆脆,口感丰富!食落完全系变奏版嘅金莎,甜度唔算太高,唔会太漏😚 甜品水准令我几惊喜👏🏻
餐厅推荐度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
水准都几唔错,果然好值得推介!感受到餐厅系有心去经营同用心去烹调,连配菜都好食👏🏻 今次专程去食都值得嘅😏