最近食咗呢间又有酒饮又有半地道半日式嘅串烧店「酒烧弄」。店𥚃面嘅环境唔大,但装潢都好得意,除咗有超有本地特式嘅「渠王式印字」涂鸦( 我本人几钟意呢个谂法,几正) 连墙上面嘅传单都系突登整的,有酒烧弄名嘅传单,真系几得意﹗C餐拣得C 餐最大嘅原因,就系因为抗拒唔到串烧「白鳝」嘅诱惑,冇其他原因﹗唐扬鸡软骨大大粒新鲜炸起,热辣辣咬落超爽脆,而且跟埋柠檬片畀你解油脂感,食多几粒都唔觉漏﹗作为餐前小食好顶瘾汁烧豆腐 外脆内软,调味恰道好处,最快上嘅小食,食肉串之前食都几好黑豚芦荀卷黑豚薄片油脂感唔会太重,配埋芦荀口感丰富﹗黑豚五花腩超级邪恶,肉质爽口弹牙~极品牛舌心牛舌心都系几乎每次串烧都必叫,呢到厚薄同调味整体都不错白鳝我最期待的一款串烧,「白鳝」,当你有期待,但冇失望~~~满意﹗鱼皮外皮香脆,调味拿捏得好,唔会盖过咗鱼味,鳝味鱼油好出,肉质鲜嫩多汁﹗超正,如果唔系穷都会想食返 20几串哈哈哈翠玉瓜、茄子芝士年糕最后有一款芝士年糕,整好出嚟紫菜都keep到系脆﹗评:整体不错环境、食物都不错嘅串烧店,想再回头﹗
C餐
汁烧豆腐
外脆内软,调味恰道好处,最快上嘅小食,食肉串之前食都几好
黑豚芦荀卷
黑豚薄片油脂感唔会太重,配埋芦荀口感丰富﹗
黑豚五花腩
超级邪恶,肉质爽口弹牙~
极品牛舌心
牛舌心都系几乎每次串烧都必叫,呢到厚薄同调味整体都不错
极品牛舌心
翠玉瓜、茄子
芝士年糕
最后有一款芝士年糕,整好出嚟紫菜都keep到系脆﹗
翠玉瓜、茄子
芝士年糕
评:整体不错环境、食物都不错嘅串烧店,想再回头﹗