2023-09-26
约左家姐去奥运站行街,行街先一定要填饱果肚,就去了美食林立的大角咀。行下行下见到有间新餐厅,以浅木色做主调,有简单明亮的感觉。 我地就简简单单拣左两款lunch set,每款套餐都包含是日餐汤或沙律,同埋冷热饮品。如果是日餐汤唔岩饮,仲可以加 $28 转做蟹肉龙虾汤。👍🏻👍🏻 沙律系蔬菜沙律🥗,蔬菜新鲜爽口,配埋日或麻酱,非常健康!而汤就加钱升级做蟹肉龙虾汤🦀🦞,质地偏浓稠,每啖都有超多蟹肉,味道浓郁惹味。(建议加钱升级,一试难忘😋😋) 🥩安格斯封门柳丼饭丼饭份量都几大,安格斯牛肉本身牛味浓郁,而且拣左封门柳尼个部位,肉质十分松软‼️一定要配埋香浓的蛋汁,拌用黎饭更加香滑 🔆全日早餐唔洗过百就食到份量十足的All Day Breakfast,我最爱的牛角包🥐香脆松软,牛油果🥑质地幼滑偏腍,好易入口。 🍰蛋糕我地仲嗌左纽约芝士蛋糕同Tiramisu,精致的摆盘岩晒打卡的我📸😍。Cheese Cake口感丰富厚实,而Tiramisu入口Creamy,仲有淡淡的咖啡香☕️。
🥩安格斯封门柳丼饭
🔆全日早餐