2021-09-06 35 浏览
成日都去唔同区觅食,今次系近近地去返自己屋企附近嘅大角咀区食好野🤩。拣咗呢间「Romanne Leisure Food Concept」🌳田园小清新十足嘅cafe食晏。一入去餐厅,就己经俾佢装修设计吸引住,俾人嘅环境感觉好放松好chill 。🥰餐汤/沙律🥄时日餐汤系甘荀汤,入口系甘荀独特嘅清甜味味道,个汤稀杰程度啱啱好。🥗沙律菜新鲜,配埋酸酸地嘅沙律酱食,好开胃🥰🍔烤大啡茹自家制牛肉麦汉堡配香料薯条🍟钟意食汉堡嘅朋友一定唔可以错过,呢个汉堡牛肉鲜嫩,咬落去充满肉汁🤤个面包为少见嘅麦包,但食落有麦味香🥰好特别。配埋脆卜卜沾有香料嘅粗薯条,加分👍🎃烟鸡肉烤南瓜忌廉汁烩粗管通粉鸡肉切丁处理好嫩口,粗管通粉软硬度适中,好挂汁,配埋满满南瓜味嘅忌廉汁,甜甜地好合😋🥤饮品冻柠茶,一时间醒唔起叫少甜少冰。好彩嚟到都唔会太甜,配埋burger饮解腻一流。

餐汤/沙律
🥗沙律菜新鲜,配埋酸酸地嘅沙律酱食,好开胃🥰

🍔烤大啡茹自家制牛肉麦汉堡配香料薯条🍟

🎃烟鸡肉烤南瓜忌廉汁烩粗管通粉