2024-06-16 39 浏览
一早起身发梦飞左去韩国食酱油蟹呀!未飞得点算好?又唔想去到元朗咁远听闻大角咀都有分店~即订叫埋朋友出发早前去过元朗分店~觉得酱油蟹好有质素问过系100%使用韩国产最顶级的延平岛膏蟹!绝对新鲜!盐系韩国最顶级既酱汁盐唔系普通既海盐酱汁系用黄金秘方调制🤩加上朋友又未试过呢间既酱油蟹~一坐低店员都先上小食:泡菜、肉酱茄子、芽菜、薯仔沙律、腌萝卜、辣既大豆芽新沙洞招牌酱油蟹拼盘配紫菜拌饭$298一只爆膏酱油蟹+4只酱油虾我自己比较钟意同饭一齐食朋友钟意直接啜晒d肉蟹肉系果冻口感~咸香好入味虾头一样好多膏,肉质爽口弹牙食酱油虾蟹点可以唔配酒?招牌原粒蜂巢蜜米酒$98(2人份)酒瓶好复古~每杯入面有一大粒蜂巢米酒浓郁啖啖蜜糖味同酱油蟹都几夹唔会抢大家风头唔系好够饱叫多个新沙洞炸物拼盘$105朋友想食甜薯芝士同埋炸年糕,单点两款会食唔晒拼盘每样两件啱晒我地胃口唔系好大又咩都想试既甜薯芝士外面甜甜地,入面有两款芝士可以拉丝。脆炸紫菜粉丝卷两条,呢个口感好特别,外脆内软,好香紫菜味。炸韩式饺子两件,馅有肉汁。脆炸年糕配韩式辣酱~炸过更加好烟韧,但又唔会痴牙,配埋辣酱刚刚好。期间好多人叫外卖,仲有客人想外
一早起身发梦飞左去韩国食酱油蟹呀!
未飞得点算好?又唔想去到元朗咁远
听闻大角咀都有分店~即订叫埋朋友出发

早前去过元朗分店~觉得酱油蟹好有质素
问过系100%使用韩国产最顶级的延平岛膏蟹!
绝对新鲜!盐系韩国最顶级既酱汁盐唔系普通既海盐
酱汁系用黄金秘方调制🤩

加上朋友又未试过呢间既酱油蟹~

新沙洞招牌酱油蟹拼盘配紫菜拌饭$298
一只爆膏酱油蟹+4只酱油虾
我自己比较钟意同饭一齐食
朋友钟意直接啜晒d肉
蟹肉系果冻口感~咸香好入味
虾头一样好多膏,肉质爽口弹牙

食酱油虾蟹点可以唔配酒?
招牌原粒蜂巢蜜米酒$98(2人份)
酒瓶好复古~每杯入面有一大粒蜂巢
米酒浓郁啖啖蜜糖味
同酱油蟹都几夹唔会抢大家风头

唔系好够饱叫多个新沙洞炸物拼盘$105
朋友想食甜薯芝士同埋炸年糕,单点两款会食唔晒
拼盘每样两件啱晒我地胃口唔系好大又咩都想试既

炸韩式饺子两件,馅有肉汁。

期间好多人叫外卖,仲有客人想外卖酱油蟹,可见其质素绝对有保证,不过老板都解释番酱油蟹只限堂食😆想食既宝宝们要行多几步啦!另外电话订座会有优惠喔!

🦀酱油蟹做紧预订优惠$198▶️原价$298
🦀星期一至四全日供应
🦀星期五六日,只限七点前
🦀公众假期没有优惠,优惠必须电话订座

2024-06-15
午餐