2020-01-15
话说大角嘴都开左一间食酸菜鱼既铺头。店面面积都算几大,而且座位阔落舒适,餐厅设计简约。话晒呢间系酸菜鱼专门店,佢哋嘅招牌菜当然系酸菜鱼啦,之后都有少少其他种类既野食,但系选择唔算太多😀😀😀当日去既时候系晚上8:30,店内人数唔算多.. 大概10人左右~ 睇完餐牌想order既时候 第一次向店员招手👋🏻 有位貌似内地人既男店员同埋一位女店员同我地对望之后拧转面走咗去😂😂😂😂之后我哋再同𠮶位男店员四目交投向佢招手,佢终于叫附近嘅其他女店员过嚟帮我地落单😂😂😂女店员过嚟之后问我地要乜嘢,我哋话一盘酸菜鱼~佢问我地要唔要辣? 我哋话小辣...佢话得辣同唔辣冇小辣😂😂😂😂😂 ok!咁辣啦之后觉得呢间店舖嘅店员都几有趣~呢盘酸菜鱼入面有鱼片、酸菜、莴笋、鱼既份量唔算太多~ 鱼片都算嫩滑,但有少少碎骨~可接受其实佢嘅味道都足够了,不论酸味同辣味~因为会越食越辣🤠其实食酸菜鱼我系习惯加宽粉,金菇等等其他材料,但系因为今次佢嘅时间实在太晏😂😂所以唔想食太多😂😂😂
女店员过嚟之后问我地要乜嘢,我哋话一盘酸菜鱼~
之后觉得呢间店舖嘅店员都几有趣~
呢盘酸菜鱼入面有鱼片、酸菜、莴笋、
鱼既份量唔算太多~ 鱼片都算嫩滑,但有少少碎骨~可接受