2019-06-17 40 浏览
係大角嘴俾呢間仿機身嘅外牆吸引咗,上網睇呢間餐廳評價都唔錯就決定入嚟試下。佢哋好似飛機咁分唔同class,今次我哋就選咗Economy Class希臘沙律好健康,以醋同芝士調味。如果唔鐘意食沙律醬,呢度沙律係好選擇。前菜係燒西班牙豬腩肉,皮好脆,中間肥豬肉熱辣辣、軟腍腍,點埋醬一啖擺落口,好味、滿足。不過食完個口會好油膩,記得飲水同抹口。食完咁邪惡嘅前菜,呢個餐湯好適合清清味蕾預備食接下來嘅主菜,飲落去好清,簡簡單單用忌廉薯仔、椰菜花。味道唔太濃。主菜係燒西班牙黑毛豬胺,黑毛豬一啖咬落去好有嚼勁,外皮都好脆,正👍🏻。外面食嘅時候我冇點汁,食返佢原有嘅味道。中間比較乾身就宜點汁,醬汁唔濃唔會蓋過肉嘅味道,兩者係味道同口感互相配合👍🏻另外薯仔焗得都好好,中間加上辣粉,味道似熱浪🤣蒜片辣椒海蜆意粉,蜆好脹卜卜好大隻,一共有七隻,食落去冇沙,抵讚👍🏻👍🏻意粉入面有蒜片、白酒、辣椒,每一樣都係好濃味嘅調味料,廚師落嘅份量唔會偏重任何一邊,做到平衡嘅效果。簡單嘅調味料煮出不簡單嘅味道。最後就嚟甜品,焦糖燉蛋入面嘅蛋好滑,一食就會滑到入喉嚨,味道唔太甜,好適合我,不過焦糖略嫌整得較厚,影響口感,如果

最後就嚟甜品,焦糖燉蛋入面嘅蛋好滑,一食就會滑到入喉嚨,味道唔太甜,好適合我,不過焦糖略嫌整得較厚,影響口感,如果整得薄啲就更完美🤤

估唔到唔搭飛機都食到高質嘅飛機餐,下次會再來😋