2012-09-10 102 浏览
无饭少女(haha)今晚在屋企附近壹粥面食dinner, 呢间野系属于大家乐集团, 供应粥面类食物, 亦有供应大家乐式的快餐, 价钱比大家乐贵些少, 但系绝对物有所值.今日好胃口, 唔食粥面, 叫左大家乐皇牌之一- 排骨菜饭. 壹粥面铺头较小,客量亦较少 不会预先预备太多食物, 所以好多野都系即叫即整, 一个排骨菜饭等左我十多分钟, 但系好野食我系唔介意等, 排骨菜饭出场lu, 三块油润大排骨躺在菜饭上, 一口咬落去, 肉质软腍, 骨肉分离, 排骨腌得够味, 仲有阵阵米酒香, 炸得香酥可口. (我觉得仲好食过鼎X丰的炸排骨)伴菜有炸豆腐粒粒同埋肉燥, 好新鲜好好味呀!!随餐附红萝卜粟米排骨汤, 料少水多, 太稀了之前食过美X快餐难以下咽的焗猪排饭(焗猪排饭好难难食,但系美X o个个…, 顿时觉得依个排骨饭如天上之味唔该大财团唔好净系识得加价, 应该好好严控出品品质, 先可以留住客人的心和银两
无饭少女(haha
)今晚在屋企附近壹粥面食dinner,
呢间野系属于大家乐集团, 供应粥面类食物,

今日好胃口, 唔食粥面, 叫左大家乐皇牌之一- 排骨菜饭.
一个排骨菜饭等左我十多分钟, 但系好野食我系唔介意等,

伴菜有炸豆腐粒粒同埋肉燥, 好新鲜好好味呀!!
随餐附红萝卜粟米排骨汤, 料少水多, 太稀了

顿时觉得依个排骨饭如天上之味

2012-09-10