2020-03-14
一早早上九点半就见到五成既位已坐满了。个menu更新左,加左几样野。我就见到fruit waffle系新既,咁就想试下。因为我几钟意呢个配塔,所以就点左。冇谂过原来只有几粒蓝莓同草莓。就咁睇个名以为会有多啲唔同既鲜果⋯⋯有少少失望,但呢个早餐都唔差既🥞Waffle 软软的,冇咩甜味,有咬口唔会干唔硬🍯 honey 系分开上,可以切开少少waffle点黎食,好配🍫chocolate sauce系侧边,沾落鲜果一齐食唔错既🍓鲜果方面系新鲜既,唔会酸,唔会过熟,一般既质素🥛whipped cream 系甜既,打到六分企身,加上可可粉洒上面唔错卖相系靓既,睇得出有心思整体而言,我系食得开心既。不过唔会再叫呢个啦,朝早都系想要啲清新啲既元素系入面。另外,我地仲叫左一份牛角酥配巴马火腿加番茄,黑松露炒蛋🥐牛角酥系仲脆脆的,酥酥的,咬落有牛油香气扑鼻,好新鲜🍅鲜茄薄薄两片仲有少少芝士碎溶化系面,少少咸,少少来自番茄既甜味,好夹🥓火腿就系一般般,冇咩特别🍳炒蛋同黑松露从来都系极配之选。黑松露味好重,少少都已好香,加上软软既蛋,令到黑松露唔会太抢整体既味道,正因蛋味系足够。卖相丰富,炒蛋份量比之前多左,
🥞Waffle 软软的,冇咩甜味,有咬口唔会干唔硬
🍓鲜果方面系新鲜既,唔会酸,唔会过熟,一般既质素
卖相系靓既,睇得出有心思
另外,我地仲叫左一份牛角酥配巴马火腿加番茄,黑松露炒蛋
🥐牛角酥系仲脆脆的,酥酥的,咬落有牛油香气扑鼻,好新鲜
🥓火腿就系一般般,冇咩特别
卖相丰富,炒蛋份量比之前多左,又香左,好好食
整体而言,系进步左好多。因为我观察✅其他人既野食,个卖相同份量比以前靓左多左。奄列上到客面前仲系出烟,新鲜热辣咁,啲沙律菜种类多左,爽脆新鲜,食落微甜。下次再黎试试先—想要egg benedict 因为见佢个卖相好好好靓,比起以前更多
🌀可是,系呢间比较有质素既餐厅入面,员工需要多加训练:
🍽餐具一份份咁派比较好,唔系茶餐厅呀
☕️送餐既时候,请放轻力度,我地比钱黎享受而唔系受惊
👩🏻🍳仪容方面可以再整齐啲,礼貌好啲咁就用餐经验更舒适
呢啲系少少建议,望能多多考虑再改善。