2022-09-24
行政商务午餐, 排场好紧要, 亦都预咗佢系贵嘢, 但都期望食物质素有返咁上下!Phenomenon 绝对系打卡嘅好地方: 无敌维港景, 现代豪华风格装修, 仲有露台!商务午餐有四道菜。头盘我选咗青萝卜、苹果、牛油果、柚子酱腌北海道扇贝, 摆盘一流, 味道清新, 我就略嫌酸咗少少, 冇办法带出带子嘅鲜味, 份量真系好小😅啲面包就真系一般, 香草牛油冇乜味, 好在佢哋都有焗返热啲面包!龙虾汤味道浓沃真材实料!主菜选择都几多, 我就拣咗龙虾意粉,🦞 龙虾弹牙但就唔系爽(应该系雪藏), 意粉煮到啱啱好al dante, 龙虾汁味道几好, 但加咗啲雪藏虾仔入去, 有少少格格不入😢, 我期望有少少龙虾肉😉甜品选择咗佢哋呢度最出名嘅 tiramisu, 个杯就真系好靓呀, 面头啲芝士亦都唧得好靓, 不过佢呢个 tiramisu 系冇手指饼底嘅, 而且啲酒味都唔系好浓沃, 味道平衡但略欠质感。埋尾杯咖啡系典型自动咖啡机冲出嚟, 争咗少少!佢哋啲服务都几好, 员工亦都好快手, 我都明白呢度租金好贵, 装修又靓, 不过啲食物质素冇想像中咁突出, 可能晚餐饮啲酒, 气氛会好啲😉订位时讲咗庆祝生日, 个tir
龙虾汤味道浓沃真材实料!
埋尾杯咖啡系典型自动咖啡机冲出嚟, 争咗少少!
订位时讲咗庆祝生日, 个tiramisu碟就写住生日快乐, 都有少少心思, 我比较贪心, 如果送个蛋糕仔点埋蜡烛更加好😜