2017-06-26
今日天气情朗最好就系去食餐好,行过有间装修得几好餐厅,就胆粗粗入去试一试,点知入到坐底发觉原来系印度野食,未食过所以谂住即刻转身走,点知个老板已经企左系我后边。。。咁唯有胆粗粗入去试一试啦🤕香烧鲭鱼件 Fish Tikka原本对印度烹饪鱼类应该唔会太叻,估唔到出奇地好味,鱼好滑又弹口,一道怀疑条鱼系东升班!😍奶油咖喱鸡Butter Chicken食落去一样好滑又好弹口,可能因为加左奶油嘅关系一道怀疑系鱼黎,点知啲味由利舌开始涌出黎,虽然唔多件但佢个咖喱味几重!蒜蓉烤饼 Garlic Nann食烤𩠌第一个要决就系唔可以比佢冻,所以一定要亲热食,蒜蓉味再加埋咖喱鸡啲咖喱汁一齐食😍😍😍超级好味!乳酪烤饼 Cheese Naan食到停唔到口要encore,同蒜蓉烤饼一样一定要亲热食,乳酪好重,食落口有一阵芝士味好香!😋客什米尔黄饭Kashmiri Pulao客什米尔黄饭最奥秒之处就系加左椰果,啲饭好味过食珍珠米,份量需小但真系一阵阵椰香味涌出黎!Fruit Punjabi呢杯嘅fruit punch比较甜,但系一间印度餐厅要饮到唔甜嘅嘢系唔易😏啲水果种类几多,如果加支粗饮管食到就very go
香烧鲭鱼件 Fish Tikka
奶油咖喱鸡Butter Chicken
蒜蓉烤饼 Garlic Nann
乳酪烤饼 Cheese Naan
客什米尔黄饭Kashmiri Pulao
味涌出黎!
Fruit Punjabi
呢杯嘅fruit punch比较甜,但系一间印度餐厅要饮到唔甜嘅嘢系唔易😏啲水果种类几多,如果加支粗饮管食到就very good啦!
芒果特饮Lassi Punjabi(Mango)
有充满乳酪味芒果嘅,如果大家钟意饮乳酪嘅朋友实好喜欢!😙
整体10分满分我会比8分!