2023-11-27
眨吓眼就嚟到11月尾,抓紧时间今晚同老细过嚟「山止川行」呢度食大闸蟹套餐,店内环境清静,座位舒适,设有VIP房,就算一大班朋友聚会都冇问题。大闸蟹套餐$588/each(两位起)🔹前菜三款~葱油海蜇头、凉拌毛豆、黑松露金砖豆腐 葱油好香,海蜇头口感爽脆;毛豆清凉开胃;炸得外脆内软的豆腐配黑松露都好好食。🔹汤~蟹黄鱼肚豆腐羹 里面放左蟹黄、鱼肚、豆腐,每啖都品尝到浓厚嘅海鲜味。🔹主菜(每人两只)~清蒸时令大闸蟹 大闸蟹大约4.5~5两,大闸蟹即叫即蒸,等咗十分钟就有第一轮,11月食嘅蟹公都爆晒白膏,好甘香,蟹肉鲜甜,店员仲好贴心俾咗枝蟹醋我地,仲有手套、湿纸巾同较剪,食完一只之后,再上第二轮,保证大闸蟹唔会摊冻。~自选香锅(每两位一锅)香锅可以 麻辣、香辣、孜然、葱爆四款口味选择,另外自选三款食材,我哋拣咗白鳝片、肥肠、五花腩片,上菜香喷喷,麻麻辣辣好惹味。~蟹粉樱花虾炒五常米饭 第一口已经食到樱花虾鲜香,饭粒炒得烟韧有ロ感个只〜可惜位系大闸蟹粉份量偏少,拌匀后味道略嫌不太明显。🔹甜品~姜茶汤圆 食完大闸蟹饮碗姜茶驱走寒凉,仲有大大粒芝麻汤圆。
大闸蟹套餐$588/each(两位起)
🔹前菜三款
🔹汤
🔹主菜(每人两只)
~自选香锅(每两位一锅)
🔹甜品