2024-10-16 772 浏览
又到咗食大闸蟹🦀嘅季节啦,多谢香爸带我去东海荟食皇者大闸蟹餐,鸿星同东海食大闸蟹出晒名,系香港🇭🇰90年代初已经引入正宗江苏大闸蟹做季节食品啦👀呢个餐超级丰富😱😱🐤烟鸭胸并青瓜🥒鸭胸既油香配爽口青瓜 ,双重口感鲜拆蟹粉小笼包🥟蟹粉小笼包每日新鲜制造,用一只蟹嚟整两只小笼包,真材实料,一咬落去爆肉汁,够晒Juicy🤤花胶鸡丝羹 美颜好物😍花胶大大只,配上清甜既鸡丝,超级挂汤清蒸大闸蟹🦀(每人有2皇1后) 食晒唔同口味真系源自鸿星同东海,不愧大闸蟹专门店,每只都爆膏黏口,有相为证,忍唔住想食多两只😂(蟹公重 5.5两,母蟹3.5两左右)蟹粉蒜蓉包🥖呢个限时推介小食,脆卜卜既多士沾上蟹粉,大家记得试吓啦黑松露炒虾球 🦐大虾弹牙爽口,配上黑松露酱调味,挑战味蕾鲜凤梨🍍黑豚肉 好似食紧咕噜肉咁,凤梨酸甜,黑豚肉嫩,两者非常之夹鲜茄菌皇浸时蔬🥬 要食得健康,梗系要配返蔬菜啦,白菜吸哂上汤,够晒健康窝心姜茶汤丸 姜辣味姜茶解蟹湿毒,呢个系人都知,但配埋汤圆,真系第一次食咋😛呢个餐仲会包橙汁或者汽水,当然都可以饮茶🫖啦食完真系捧住个肚大满足啊🥰

呢个餐超级丰富😱😱

🐤烟鸭胸并青瓜🥒
鸭胸既油香配爽口青瓜 ,双重口感

鲜拆蟹粉小笼包🥟

花胶鸡丝羹
美颜好物😍花胶大大只,配上清甜既鸡丝,超级挂汤

清蒸大闸蟹🦀(每人有2皇1后)
(蟹公重 5.5两,母蟹3.5两左右)

蟹粉蒜蓉包🥖
呢个限时推介小食,脆卜卜既多士沾上蟹粉,大家记得试吓啦

黑松露炒虾球 🦐
大虾弹牙爽口,配上黑松露酱调味,挑战味蕾

鲜凤梨🍍黑豚肉
好似食紧咕噜肉咁,凤梨酸甜,黑豚肉嫩,两者非常之夹

鲜茄菌皇浸时蔬🥬
要食得健康,梗系要配返蔬菜啦,白菜吸哂上汤,够晒健康

窝心姜茶汤丸

呢个餐仲会包橙汁或者汽水,当然都可以饮茶🫖啦

食完真系捧住个肚大满足啊🥰